Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. august 2005 kl 20.45 Cityfolk: Lisboa

Tre liv i Lisboa

Carlos Franco livnærer seg ved å selge magasin for hjemløse på gaten. (Foto: RTP)
Carlos Franco livnærer seg ved å selge magasin for hjemløse på gaten. (Foto: RTP)
Mens tidligere hjemløse Carlos er redd for å ikke lenger kunne holde tak over hodet for seg og datteren, leter Domingas etter en ny mann i kolonihagen der hun dyrker grønnsaker. Skateren Hugo vil leve uten verken jobb eller ansvar, og det er jo ikke sa vanskelig når man kan bo hjemme hos moren sin. I kveldens Cityfolk skal vi til Lisboa.

I den portugisiske hovedstaden møter vi Carlos Franco (37) som har vært hjemløs siden han var 14 år gammel. Da døde besteforeldrene som hadde tatt seg av ham.

For seks år siden ble han gift og fikk en datter, og nå sliter han med å betale husleien for familien sin. Han livnærer seg nemlig ved å selge et magasin til inntekt for hjemløse på gata, og dersom han ikke tjener nok, mister han huset – og datteren.

Vil finne ny mann
Domingas Furtado (52) kommer opprinnelig fra Kapp Verde, og tjener til livets opphold ved å selge en tradisjonell matrett på gata. Mannen hennes har funnet seg en ny kone, men kan likevel tenke seg å bo sammen med dem begge. Domingas er ikke det minste interessert i det. Derfor leter hun nå etter en ny mann i kolonihagen der hun dyrker grønnsaker. Hun ønsker å finne en flink mann som kan hjelpe henne. Døtrene hennes er ikke begeistret for mannejakten.

Bekymringsløs tilværelse
Hugo Brás (24) lever livet slik han vil. Han sluttet på skolen da han gikk det siste året på videregående, og jobbet et par år for faren sin. Nå har han sluttet også der, og vil bruke dagene på å skate. Han kler seg kult, og drømmer om å leve av skatingen. Men foreløpig bor han hjemme på gutterommet og blir forsørget av moren sin. Hun er ikke begeistret for sønnens sløve livsstil.

Om serien
I sommer tar portrettserien Cityfolk oss med til møter med bybeboere med sterke personligheter i Oslo, Dublin, Haag, Barcelona, München, Helsingfors, Lisboa og Stockholm. I hvert program møter vi tre ulike mennesker som alle har én ting til felles: Byen de bor i, og en historie å fortelle.

Europeisk samproduksjon (2005)
Portrettserie i åtte deler
Prosjektleder NRK: Kjetil Saugestad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252