Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 28. juli 2010 kl 20.45 Bangla mekaniske verksted

Skuffende salg

Temaet legger en ny superbil ut på auksjon, men blir skuffet over resultatet. (Foto: Discovery Channel)
Temaet legger en ny superbil ut på auksjon, men blir skuffet over resultatet. (Foto: Discovery Channel)
Bernie og Leepu har med sine særegne ferdigheter forvandlet et vrak av BMW til en lekker superbil – Sumo 2. Den skal legges ut på auksjon og teamet ved Bangla mekaniske verksted er svært spent på prisen.

Spesielt Bernie har store forventinger. Han mener Sumo 2 vil gjøre det godt på auksjonen, og tror at teamet minst vil få 25 000 pund for den nye bilkreasjonen. Skuffelsen blir derfor stor når siste bud stopper på bare 7 500 pund.

Om serien
Bli med Leepu fra Bangladesh og Bernie fra England inn på Bangla mekaniske verksted, hvor de blander crazy designvisjoner med mekaniske evner. Mens Bernie tar for seg det praktiske arbeidet, sørger Leepu for kreative sprell – noe som både går Bernie og verkstedet på nervene. Vil den britiske og den bangladeshiske kulturen ende i en front-mot-frontkollisjon, eller vil de to bilfanatikerne klare å skape nye superbiler?

Leepu og Bernie
Leepu lever og ånder for - og drømmer om biler, uansett form, farge og størrelse. Det har han gjort siden han som guttunge for første gang la øynene på en Lamborghini. Han lagde sin første bil allerede som 17-åring og jobber nå som bildesigner. Hjemme i Bangladesh er Leepu blitt et nasjonalt ikon på grunn av sine unike og spektakulære bilkreasjoner.

Bernie derimot, er den praktiske bilmekanikeren som er født med olje i årene. Oppvokst på østkanten i London begynte han å jobbe med biler allerede som elleveåring. Tolv timer hver lørdag sto han og polerte drosjebiler. Ved fylte tretten fikk han praksisplass på et bilverksted og det tok ikke lang tid før han kjente både innsiden og utsiden av alt fra Ford til Ferrari.

Britisk dokumentarserie i tolv deler (2008)
Produsert av: Discovery Channel
Originaltittel: Chop shop: London garage
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeside