Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. juni 2004 kl 21.05 James Bond: Diamanter varer evig

James Bond i god, gammel stil

Sean Connery er fortsatt fansens favoritt i rollen som James Bond
Sean Connery er fortsatt fansens favoritt i rollen som James Bond
Etter å ha stått over én film ble Sean Connery tatt hjertelig imot i "Diamanter varer evig". Her er Bond som vi kjenner ham, med sine replikker, sine innfall og sin sans for lettkledde kvinner.

Filmen bygger på Ian Flemings bok fra 1954, og vi møter flere av karakterene i boken, inkludert den forførende Tiffany Case (Jill St. John, som for øvrig går kledd i noe som ikke er større enn et frimerke i hele filmen) og de feige leiemorderne Wynt og Mr. Kidd.

Filmen går ellers sin glade gang hvor Bond blir innblandet i den onde, utspekulerte Ernst Blofelds (Charles Grey) planer om å avvæpne verdens supermakter slik at han kan ta over kloden. Folkesangeren Jimmy Dean dukker opp i en kort sekvens som en sky milliardær, mens Lana Wood er en menneskelig "propp" i et spektakulært scenario i filmen.

Penger
Den eneste grunnen til at Sean Connery sa ja til å spille i "Diamonds Are Forever", var penger, og han sa opprinnelig adjø til James Bond for alltid etter denne filmen. Men "alltid" betydde bare frem til 1982 da behovet for klingende mynt meldte seg med full styrke. Han tok imot rollen som Bond i "Never Say Never Again", og denne gangen var det virkelig den siste.

Sean Connery spilte James Bond i i alt sju filmer. Den første var "Dr. No" i 1962, så kom "From Russia With Love" i 1963, fulgt av "Goldfinger" i 1964. "Thunderball (Operasjon Tordensky) kom i 1965, "You Only Live Twice" i 1967, "Diamonds Are Forever" i 1971 og altså den aller siste "Never Say Never Again" i 1982.

Britisk spillefilm fra 1971
Originaltittel: "Diamonds Are Forever"
Regi: Guy Hamilton
I rollene: Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray, Lana Wood, Jimmy Dean
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder

James Bond (Sean Connery) og Tiffany Case (Jill St. John) i et ømt øyeblikk…