Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. februar 2008 kl 21.30 Sommer

Julefreden utfordres

Sophia (Lisbet Dahl) blir sjokkert og rasende når hun oppdager Christians hemmelighet.(Foto: Thomas Marott, DR)
Sophia (Lisbet Dahl) blir sjokkert og rasende når hun oppdager Christians hemmelighet.(Foto: Thomas Marott, DR)
Det har blitt jul, Christian er stadig syk, og familien Sommer har ennå ikke funnet noen løsning for hvordan legepraksisen skal drives i framtiden. Nå gjør Adam et ekstra iherdig forsøk på å få solgt den.

Men mer dramatikk ligger i luften. Christian møter fortsatt sin datter Nelly i smug. Men ved en tilfeldighet oppdager Sophia sannheten om ektemannens hemmelige datter. Hun blir sjokkert og rasende, og legger familien på is til hun på et passende tidspunkt slipper bomben for dem alle.

Det blir en merkelig julaften, hvor alle ting er snudd opp ned for familien Sommer. Adam avslutter kvelden med å gå på pub, hvor han møter et annet og muntrere selskap.

Om serien
Danmarks Radio byr på nok et stort anlagt familiedrama med serien "Sommer". Det handler om generasjonskonflikt, kjærlighet og pliktfølelse i en legefamilie mange ser opp til. Men bak fasaden er ikke bildet like plettfritt.

Christian og Sophia Sommer har to sønner som begge har fulgt i sin fars fotspor og utdannet seg til leger. Hjemme i Danmark driver Christian og sønnen Adam en vellykket legepraksis i familiens praktfulle villa. Adam er den suverene kvinnebedåreren, intellektuelt skarpskodd og kanskje mer egnet som forsker enn som allmennlege.

Broren Jakob er den arbeidsomme idealisten, som sammen med samboeren Mille og hennes datter Lærke vender hjem til Christians 65-årsdag, etter å ha arbeidet for Leger Uten Grenser i Malawi i Afrika.

Når faren får diagnosen Alzheimer, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er de ikke så feilfri som man skulle tro?

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Produsent: Sven Clausen
Manus: Karina Dam og Jesper W. Nielsen
Regi: Carsten Myllerup sammen med Kathrine Windfeld (ep. 1-3), Kasper Gaardsøe (ep. 4) og Mikkel Serup (ep. 7 og 8).
I rollene: Jesper Langberg, Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside på dr.dk