Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 26. september 2007 kl 20.00 Lydverket

Hørt det før?

Patti Smith er ute med nytt album med coverlåter – til tross for at hun er en låtskriver av rang. (foto: SonyBMG Music)
Patti Smith er ute med nytt album med coverlåter – til tross for at hun er en låtskriver av rang. (foto: SonyBMG Music)
Det er visst nærmest umulig å lage musikk i 2007 som ikke på en eller annen måte låner fra tidligere epoker og gamle stjerner. Lydverket ser denne uken på noen av måtene musikk resirkuleres på.

Lydverket har snakket med punklegenden Patti Smith. Hun har aldri vært redd for å låne låter fra kollegene, på tross av sin egen posisjon som låtskriver. Nylig ga hun ut et album kun bestående av coverlåter. Få med deg hvilken grunge-låt som er favoritten! Og hør hvorfor Travis rett og slett ikke klarte å holde fingrene unna Britney Spears’ "…One More Time". Møt også svenskenes yndling Jose Gonzalez, som fikk sitt USA-gjennombrudd takket være en fantastisk coverversjon av The Knifes "Heartbeats".

Comeback: Blant årets mange comeback-forsøk er uten tvil Raga Rockers et av de mest etterlengtede. Oslo-bandet gikk rett til topps på VG-lista med albumet "Übermensch". De er imidlertid ikke alene om å prøve rockelykken på ny. I samme selskap finner du alt fra The Police til Van Halen, The Stooges og DumDum Boys…eksemplene er uttallige. Hvordan henter man frem gammel storhet? Må man låte som før for å lykkes med et comeback? Lydverket møtte Raga Rockers’ Michael Krohn.

Sampling: Fra en sped begynnelse ved DJ Kool Hercs platespillere på 1970-tallet til Bonde do Roles hemningsløse bruk av allsanghits – hvordan har samplingen endret musikken gjennom tidene? Og hvordan har stadig strengere lovgivning endret artistenes bruk av sampling? Beastie Boys mimrer om deres samplingsrike glansdager.

Bestillingsrock: Håkon Gebhardt skapte kanskje ikke "Rock Furore" da han fremførte det aller første rocke-bestillingsverket i forbindelse med Norsk Rockforbunds 25års-jubileum. Uansett, Lydverket har fulgt Gebhardt fra første skisse på bestillingsverket under dette navnet.

Egenproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket:Vivi Stenberg, 23048421/48170315,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900,
info@nrk.no