Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. februar 2002 kl 20.00 Klinkevals

1890-årenes København

Juliane Jensen er vakker, sensuell og egenrådig. Hun lever i det fattige men fargerike Cristianshavn rundt århundreskiftet og drømmer om å komme seg litt høyere opp på den sosiale rangstigen. Men det er ikke lett med en kronisk syk ektemann og to barn.

Juliane (Mette Lisby) er en ambisiøs dame og hun jobber hardt for å få livet sitt til å gå videre hver eneste dag. Når mannen hennes Simon (Lars Simonsen) kommer hjem fra et lengre sykehusopphold, er han og barna sikre på at familien nå kan starte et bedre liv. Men Juliane
er en kvinne som stiller sterke krav til sin egen tilværelse.

Plutselig vil skjebnen at noe skal skje. Juliane treffer den yngre smeden og sosialisten Otto (Pelle Koppel) som byr henne opp til klinkevals. De blir fortapt i hverandre og problemene rundt deres kjærlighet gjør seg raskt gjeldende.

Tilrettelagt for fjernsyn
”Klinkevals” er basert på bøkene av den danske suksessforfatteren Jane Aamund. Filmen kom på kino i 1999, og er nå tilrettelagt for fjernsyn. Dermed har du som tv-seer mulighet til å bli kjent med den virkelighetsnære og tøffe Juliane seks mandager framover.

Dansk dramaserie tilrettelagt for TV av filmen ”Klinkevals” fra 1999
Regi: Hans Kristensen
I noen av rollene: Mette Lisby, Pelle Koppel, Bodil Jørgensen og Kristian Halken
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697