Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. november 2007 kl 18.30 Thomas P.

Spennende slutt i "Thomas P."

Vil Thomas P. greie å redde Siss (Linn Nystadnes) før Kongsberg (Jon Øigarden) utfører en livsfarlig operasjon på henne? (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Vil Thomas P. greie å redde Siss (Linn Nystadnes) før Kongsberg (Jon Øigarden) utfører en livsfarlig operasjon på henne? (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Det går mot en forrykende avslutning på thrillerserien "Thomas P." Siss er forsvunnet, og Thomas og faren hans oppdager at legemiddelfirmaet KEMP planlegger å la henne gjennomgå en livsfarlig operasjon. Spørsmålet er om de kan klare å stoppe inngrepet i tide.

Siss, Thomas og faren Frank er alle i stand til å høre det andre tenker, og ledelsen i KEMP er desperat etter å utforske denne evnen. Det skal allerede ha kostet ei ung jente livet.

At KEMP er villig til å gå over lik for å oppnå det de vil, har de også vist ved å gi Monica et kunstig virus for å tvinge moren hennes til å jobbe for dem. Hennes oppdrag har vært å finne ut hvor faren til Thomas oppholdt seg, mot at hun skal få de nødvendige antistoffene til Monica.

Men nå er det altså Siss som er i fare, og Frank og Thomas må bruke evnene sine for å finne henne i KEMPs godt bevoktede hovedkvarter. Imens har journalisten Siri, kollega av Thomas’ adoptivfar Erling, begynt å fatte interesse for KEMPs virksomhet.

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring som oppdager at han har en helt spesiell evne: Han kan høre det andre tenker.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf 815 65 900
Blir også sendt onsdag på NRK1


LENKER
  • www.nrk.no/thomasp