Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. september 2009 kl 23.25 Tudors

Rivalisering på høyt nivå

Kongens mann, Charles Brandon (Henry Cavill) manøvrerer hårfint i maktens farvann  (foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Kongens mann, Charles Brandon (Henry Cavill) manøvrerer hårfint i maktens farvann (foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Paven fortsetter å kjempe mot den engelske kongen og protestantenes framvekst. Nå når dronning Katherine er død, insisterer Pave Paul III på at prinsesse Mary, Katherines datter, er kronens arving og ikke Anne Boleyns datter, prinsesse Elisabeth. Samtidig oppfordrer han den franske kongen til å erobre England.

Og det er flere som har higer etter makt: Adelsmannen John Seymour er ikke lei for at datteren Jane Seymour, kong Henrik VIIIs nye yndling, kommer til hoffet.

Anne Boleyn må godta at kongen har utpekt henne til kammertjener og driver heftig kur til henne. Anne er igjen gravid; blir det en sønn denne gangen? Hvis ikke står hun svakt og kan miste sin posisjon som dronning.

Om serien
Et glitrende lag av skuespillere med Jonathan Rhys Meyers i spissen, holdt publikum i sin hule hånd gjennom ti episoder i fjor sommer. Serie to av The Tudors sendes nå
for dem som liker blandingen av dramatisk kostymefilm, underholdning og engelsk historie.

Ved hjelp av et manus godt balansert mellom spektakulær underholdning og historiekunnskap, har manusforfatteren Michael Hirst fortsatt serien akkurat i 1531 da England er preget av kampen mellom paven og kongen, samtidig med at kongens strever med å få en arveprins. Denne andre delen av The Tudors strekker seg over en periode på fem stormfulle år, da Anne Boleyn er en sentral figur i engelsk historie. Hennes første datter, prinsesse Elisabeth, blir født i 1533, og i siste episode må Anne som kjent, gå den tunge veien til skafottet.

Serien sendes i reprise hver torsdag kveld på NRK3

Britisk dramaserie (2007)
Originaltitttel: The Tudor, season 2
Sony Pictures Television International
Regi: Jeremy Podeswa
Manus: Michael Hirst
I rollene: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Jeremy Northam, Natalie Dormer, James Frain, Peter O’Toole
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900