Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. juli 2006 kl 20.55 Niern: Sneen på sedertrærne

I krigens kjølvann

Forsvareren Nels Gudmundsson (Max Von Sydow) og den tiltalte Kazuo (Rick Yune) i retten
Forsvareren Nels Gudmundsson (Max Von Sydow) og den tiltalte Kazuo (Rick Yune) i retten
Ni år etter bombingen av Pearl Harbor strever fortsatt en liten by på nordvestkysten ved Stillehavet med arven fra krigen. I 1950, like utenfor San Pedros strender i Washington, står en japansk-amerikaner Kazuo Miyamoto i retten anklaget for mord.

Kazuos (Rick Yune) nære venn, Carl Heine (Eric Thal) blir funnet druknet i det iskalde vannet. Som rettssaken skrider fram, med Alvin Hooks (James Rebhorn) som aktor og Nels Gudmundsson (Max Von Sydow) som Kazuos forsvarer, dekker journalisten Ishmael Chambers(Ethan Hawke) saken for den lokale avisen.

Det er vanskelig for Ishmael å være objektiv, siden hans første store kjærlighet var en japansk-amerikansk pike, Hatsue (Yuki Kudoh), som senere giftet seg med Kazuo, mannen på tiltalebenken.

Ishmael har funnet ut at da de japansk-amerikanske innbyggerne i San Pedro ble sendt i konsentrasjonsleire under annen verdenskrig, benyttet Carls mor seg av interneringen og fikk "kjøpt" et landområde som var eid av Kazuos familie. Dette kan være et motiv for mordet, men Ishmael nøler med å komme fram med det han vet.

"Sneen på sedertrærne" er basert på den bestselgende romanen med samme navn av David Guterson.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Snow Falling on Cedars"
Regi: Scott Hicks
I rollene: Ethan Hawke, James Cromwell, Richard jenkins, James Rebhorn, Sam Shepard, Eric Thal, Max Von Sydow, Yuki Kudoh, Rick Yune
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83