Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juni 2004 kl 20.25 Edel vare

Ivar Dyrhaug er kjent og kjær programleder i
Ivar Dyrhaug er kjent og kjær programleder i "Beat for beat". (Foto: Svein Erik Dahl)
I alle år, fra den første tidens "Kvitt eller dobbelt" til våre dagers "Beat for beat", har underholdningsavdelingen hatt spørreprogrammer og lekeprogrammer. Kombinasjonen av ferdigheter og forlystelse er stadig like populær. I kveldens "Edel vare" blir det et muntert sveip gjennom noen av de mest populære programmene innen denne genren.

En av NRKs suksessoppskrifter er programmer som klarer å forene underholdning og utfordring. Mange liker å lene seg tilbake og bli underholdt, noen vil heller bryne seg på oppgavene de på skjermen må hanskes med – mens de fleste liker kombinasjonen. I programmer som "Kvitt eller dobbelt", "Den store klassefesten", "Ordspillopper" og "Noteknekk", med flere, har denne formelen sikret dem gode seertall og mange glade stunder.

Imponerende og hyggelig
Fascinasjonen ved disse programmene ligger vel delvis i at man kan delta, delvis i at man kan heie på sine favoritter, delvis at man lærer noe nytt og delvis at det er flott å få bekreftet at man kan like mye som de såkalte "ekspertene". Det er med andre ord noe for enhver. Hvem lot seg vel ikke imponere av ham som kunne alt om Donald i "Kvitt eller dobbelt"? Selv de mest blaserte må innrømme at de i grunnen synes "Beat for beat" er et hyggelig program? Hvem har ikke sittet måpende av beundring over kunnskapene til musikk-ekspertene i "Kontrapunkt"?

Ta sjansen
Til den årlige folkefesten "Ta sjansen" i et sommerlig Holmenkollen strømmet folk med hjemmelagde farkoster av ymse kvalitet og utseende. "Ta sjansen" var like mye en konkurranse i originalitet og pågangsmot som i hurtighet og presisjon. I "Edel vare" blir det gjensyn med noen av deltakerne vi husker aller best.

Blant programlederne vi møter er Ivar Dyrhaug, Knut Bjørnsen, Sten Broman, Roald Øyen og Dan Børge Akerø.

Om serien
"Edel vare" er en passende betegnelse på denne serien. Her blir det galskap med Kirkvaag, Lystad og Mjøen og Team Antonsen, skarpsindig satire med Otto Jespersen og Nytt på nytt, musikalsk moro med Dizzie Tunes og Kontrapunkt, talkshow med Erik Bye og Dan Børge Akerø og gapskratt med Kvinner på randen, Blunck og Schøyen og Schøyen og Holmen – blant mye annet.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),