Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. mars 2004 kl 22.20 Seks fot under

Føtter til besvær

Claire skjeller ut Gabriel etter at han har sladret om intime detaljer. (Foto: HBO)
Claire skjeller ut Gabriel etter at han har sladret om intime detaljer. (Foto: HBO)
En baker møter en ublid skjebne i sammenstøtet med en kranglete eltemaskin, mens Claire oppdager at hun har fått rykte som "tå-tøyte".

Federico får en vanskelig jobb da han får inn liket av en baker til begravelsesbyrået. Den stakkars fyren er i flere biter, og en del av kroppen mangler.

Familien Fisher har egentlig bestemt seg for å selge byrået til Kroehner, men etter at Nate har et møte med den arrogante Matthew Gilardi som virkelig presser på å få kjøpe Fisher & Sons, ombestemmer han seg.

Dårlig rykte
På skolen blir Claire møtt med et "nøff-nøff" fra skolekamerater, og hun forstår at Gabe har sladret om at hun sugde på tærne hans. Nå pønsker hun ut en passende hevn over sladrehanken!

Om serien
Søndager utover vinteren og våren sender NRK2 omigjen de to første sesongene av den amerikanske suksesshistorien "Seks fot under".

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

I 2003 fikk serien 16 Emmynominasjoner, deriblant for beste dramaserie. Året før ble den nominert til 22 Emmypriser og vant seks.

Manusforfatter og produsent er Oscarvinner Alan Ball ("American Beauty"). "Seks fot under" er produsert av Warner Bros på oppdrag fra HBO, den amerikanske TV-stasjonen som har stått for noen av de mest kontroversielle og kritikerroste TV-seriene de senere år, bl.a. "Sopranos", "Sex og singelliv" og "Krigens brorskap".

Amerikansk dramaserie
Orginaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 98 32/93 04 66 97