Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. oktober 2001 kl 19.35 Speisa

Innvielsesfest

Daisy og Tim fått leilighet etter å ha diktet opp en løgnhistorie om at de er gift på lovformelig vis, og i kveld skal de ha innvielsesfest.

Daisy og Tim har omsider fått pakket ut flyttelasset og installert seg i leiligheten. Nå synes Daisy det er på tide å innvie leiligheten, og hun overtaler Tim til å gå med på å arrangere en fest.

Og det blir litt av et party – med en blanding av sex, våpen, slåssing, tinnfolie og stangselleri…

”Speisa”
Daisy (Jessica Stevenson) er en entusiastisk, men lite målbevisst ung dame som utgir seg for å være journalist. Hun deler leilighet med sin gode venn, den urbane scateboarderen Tim (Simon Pegg).

De er begge i 20-årene, og omgir seg med en høyst spesiell krets mennesker som alle har meget uortodokse oppfatninger av virkeligheten: Marsha (Julia Deakin), den elegante og eksentriske husverten, Brian (Mark Heap), den gåtefulle naboen nedenunder som liker å male, men hater malerkoster, Twist (Katy Carmichael), en kvinne som er besatt av stil og Mike (Nick Frost) som er sparket fra Hæren, men som er desperat etter å få komme tilbake.

Etter hvert som serien skrider frem, fører disse menneskene Tim og Daisy inn i en bisarr verden som balanserer på kanten av det normale. Det hører med til historien at Daisys og Tims vennskap beveger seg hårfint på grensen til det romantiske. Men romantikken slår aldri ut i full blomst - eller?

Hovedrolleinnehaverne Jessica Stevenson og Simon Pegg har også skrevet manus

Britisk sitasjonskomedie
Originaltittel: ”Spaced”
Produksjon: Channel 4
I rollene: Jessica Stevenson, Simon Pegg, Julia Deakin, Mark Heap, Katy Carmichael og Nick Frost
Kontaktperson innkjøpsavdelingen NRK: Bjørn Ola Bjørntoft (bjorn.ola.bjorntoft@nrk.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83