Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. desember 2004 kl 22.55 En hildringstime med Erik Bye og Willy Andresen

To menn og et flygel


Til kritikerjubel og fulle hus holdt Erik Bye en serie forestillinger på Scene West i Oslo sist vinter, akkompagnert av sin faste pianist gjennom 40 år, Willy Andresen. NRK viser et timelangt utdrag av den poetiske "sitdown-kabareten".

En barkrakk, en akkompagnatør på piano og en mikrofon. Det var rammen rundt Erik Byes lavmælte show på Scene West. Den nylig avdøde trubaduren og dikteren og hans fire år eldre makker trollbandt publikum og anmeldere. Opprinnelig var det satt opp seks forestillinger, men etter press fra publikum ble det flere ekstra runder.

Historiefortelleren, musikkformidleren, samfunnsrefseren og poeten er like sterkt til stede i denne miksen av viser, lyrikk, kåseri, humor og alvor. Vi får høre klassikere av blant andre Taube og Prøysen, men selvsagt også mange av Byes egne viser.

Poetisk kjempe
"Erik Bye er en kjempe med poesi i hver fiber, og "En hildringstime" er et uimotståelig møte mellom kraft og ømhet gjennom musikk og ord", skrev Aftenpostens anmelder.

Dagbladet gav terningkast seks og skrev: "Med Erik Bye blir ord om humanitet, om vennskap, om urett, om gamle dager og om de store spørsmål i livet noe som kan framføres på en intimscene. Stort entertainment, fritt for staffasje, uten fakter og uten å fike til folk mer enn nødvendig. En indianers visdom."

Opptak fra Scene West
Med Erik Bye og Willy Andresen
TV-regi: John Andreassen
Prosjektleder NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99