Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. januar 2002 kl 21.10 Lekestue

Helenes hevn

Robert (Thomas Robertsen), Rogers yngre halvbror, blir intetanende en brikke i Helenes spill. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Robert (Thomas Robertsen), Rogers yngre halvbror, blir intetanende en brikke i Helenes spill. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger har falt hardt for Yumi, mens Helene er skikkelig sur over å bli dumpet og lager mye trøbbel for ham. Hun er ikke så lett å overse heller, nå som de jobber i samme barnehage. Og verre blir det når hun sjekker opp halvbroren hans, Robert, i et forsøk på å gjøre ham sjalu.

Forrige episode i ”Lekestue” sluttet med at Roger var på middagsbesøk hjemme hos drømmedama, koreanske Yumi. Det ble ikke den romantiske affæren han hadde sett for seg, ettersom hele hennes tallrike familie var til stede.


I kveld blir Yumi med til Lørenskog for å hilse på Rogers familie. Det blir heller ikke noen innertier - familiær hjemmekos er ikke akkurat noen oppvisningsgren der i gården…

Jobb i barnehage
For å øke sine sjanser hos Yumi, har Roger oppgitt sin arbeidsledige tilværelse og tatt seg jobb som barnehageassistent. Stillingen fikk han gjennom Helene, som fortsatt innbiller seg at det er noe mellom dem.

Det synes ikke Roger er hans problem, men det blir det. For når han og Yumi treffer Helene sammen med Rogers halvbror Robert på byen, havner han i en ubehagelig klemme som Helene vet å utnytte. For verken Yumi eller Robert har noen anelse om at de to kjenner hverandre fra før…

Om serien
NRK Dramas nye serie er basert på Roger Kurlands roman "Lekestue", som var en av årets store suksesser i 1997. Handlingen dreier seg rundt en festglad kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), og kort etter forelsker han seg i Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Roger har også en yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen) som er fra et annet av farens forhold.

Episoden blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1.

I rollene bl.a.:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Robert: Thomas Robertsen
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina, Rogers stemor: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen

Dramaserie etter Roger Kurlands roman
Episode 3 av 8
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299


LENKER
  • Lekestue - hjemmeside 
  • Les mer om serien