Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. april 2001 kl 12.00 Filmmatiné: Drømmeprinsen

Filmmatiné: Drømmeprinsen (t)

NRK1 påskeaften lørdag 14. april kl 12.00
Filmmatiné: Drømmeprinsen

Den første kjærligheten

Em er en sjy 13 år gammel jente som holder seg mye for seg selv. Ofte stikker hun seg bort i sin gamle lekestue. En dag brenner den ned, og Em får et glimt av guttene som tente på. Noen dager senere treffer hun en av dem igjen. Han heter Jacob, og Em er forelsket for første gang i sitt liv.

- Jeg hadde det utrolig morsomt i den alderen, minnes regissøren Ella Lemhagen. Men Em (Jenny Lindroth) har det ikke alltid så lett. Når hun oppdager Jacob (Niclas Olund) og kjærligheten, kaster hun seg ut i det nye og ukjente. Men alt går så fort, og Em merker etter en stund at hun ikke har kontroll over alt som skjer.

Sterke følelser
Når man er 13, er kjærligheten viktigst av alt, men følelsene veksler fort. Em er svært forelsket i Jacob. Men verden er full av gutter, og uten at hun vet hvordan det har gått til, står hun plutselig og kysser hans beste kompis.

Em blir også smigret over at en 20 år gammel gutt viser interesse for henne og inviterer henne med på biltur. Samtidig blir Em svært sjalu på den litt mystiske Ida som det virker som Jacob har et spesielt forhold til. Er det virkelig så vanskelig å være forelsket, undrer Em.

\"Drømmeprinsen\" er Ella Lemhagens debut som spillefilmregissør. - Dette er ganske enkelt en film om kunsten å bli voksen med forstanden i behold, sier hun. Filmen er blitt til gjennom et nært samarbeid med de unge skuespillerne som har fått være med å forme sine rollefigurer.

NRK1 lørdag kl 12.00

Svensk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Drömprinsen - filmen om Em
Manus og regi: Ella Lemhagen
I rollene: Jenny Lindroth, Pia Johansson, Thomas Norström, Sandra Nilsson, Fredrik Beckman
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)