Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. september 2003 kl 22.30 Berserk mot Nordpolen

Nye utfordringer

Kaptein Jarle Andhøy tok med seg Alex Rosén og David Mercy og dro på ekspedisjon mot Nordpolen (Foto: Freedom Fighters )
Kaptein Jarle Andhøy tok med seg Alex Rosén og David Mercy og dro på ekspedisjon mot Nordpolen (Foto: Freedom Fighters )
Mannskapet på Berserk II seiler videre og støter på utfordringer av ulik art. Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy er nå kommer til Shetland, og det mangler ikke på dramatikk for noen av de tre.

Fra Shetland er neste stopp Røst og Borg i Lofoten. Etter et selvsagt besøk på vikingmuseet går turen videre til Kåfjord i Finnmark og sjøsamefestivalen Riddu Riddu. Om det er så vanlig å slåss på denne festivalen som Berserk II tror, gjenstår å se…

Anmeldt
Dramatikk er det uansett ikke for lite av for de tre sjøfarerne. Alex blir anmeldt av turistsjefen i Bodø for trakassering, men seerne får selv mulighet til å vurdere hva som egentlig skjer. Dette er likevel ikke den eneste utfordringen for Alex; han har kemnerproblemer og blir nødt til å komme fram til en løsning for å ikke bli slått personlig konkurs.

Om serien
Kaptein Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy bestemte seg for å følge vikinghøvdingen Ottars fotspor og la ut på langtur med den lille seilbåten Berserk II. Med start fra Kaupang i Vestfold var målet for ekspedisjonen å nå Kvitsjøen i Russland, med stopp i Nordishavet for å påvise global overoppheting.

Jarle har tidligere reist på tokt med David til Sydpolen med Berserk I. Alex traff han på Shetland, der de først havnet i slagsmål, men siden ble svært så gode venner. Da Alex hørte om Jarles planer for neste tur, spurte han om å få være med og mønstret på som kokk.

De tre har filmet hverandre på omgang gjennom hele turen. De var borte i til sammen fire og en halv måned, og kom hjem i september i fjor. Svømming med hvalross og møte med isbjørn er bare noe av dramatikken vi får være med på.

Eventyrdokumentar
Medvirkende: Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, mob: 93046697