Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. april 2011 kl 12.45 Påskekrim: Kriminalsjef Foyle

Livredde krigsfanger


Denne påsken byr NRK1 på tre nye helaftens filmer med kriminalsjef Christopher Foyle. 2. verdenskrig går mot slutten, og Europa står foran en ny epoke. I den lille byen Hastings på Englands østkyst har kriminalsjef Foyle hendene fulle.

Det er juni 1945, fred i Storbritannia, og en ny regjering står på trappene. Foyle er klar for å pensjonere seg, men da han blir kontaktet av en gammel venn fra militæret, Timothy Wilson, blir han dratt inn i en ny sak.

Tilfluktsstedet
Foyles gode hjelper Samantha, har fått seg jobb som hushjelp hos en kjent artist. Da artisten blir funnet drept, faller mistanken på en ung, russisk krigsfange ved navn Niko.

Niko rømmer av gårde til London, hvor russiske emigranter har sitt eget tilfluktssted – The Russian House. Etter ordre fra krigsministeriet følger Foyle etter, og han snubler raskt over et intrikat nett av korrupsjon og bedrageri. Den britiske regjeringen har signert en hemmelig kontrakt om tvangsreturnering av de russiske krigsfangene, og hundrevis av liv står i fare.

Om Kriminalsjef Foyle
Handlingen i filmene om Foyle foregår i England under den annen verdenskrig. Foyle jobber sammen med sin assistent Paul Milner og sjåføren Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene, og innimellom sniker det seg inn et og annet mord.

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Britisk dramaserie (2009)
Originaltittel: Foyle’s War: The Russian House
Produsert av Icon Entertainment International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Kate Fleetwood, Joshua Lewis.
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf 909 42 708
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900,