Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. mars 2003 kl 20.30 Advokatene

Advokatene mot veggen

Bobby Donnell (Dylan McDermott) kjemper for gjenopptakelse av en drapssak. (Foto: 20th Century Fox)
Bobby Donnell (Dylan McDermott) kjemper for gjenopptakelse av en drapssak. (Foto: 20th Century Fox)
Juryen fant bank-investoren Scott Wallace skyldig i overlagt drap på sin kone Karen, til advokatene Bobby Donnell og Helen Gambles forskrekkelse. I forrige episode av "Advokatene" var dette utfallet i saken, og i kveldens episode forsøker Bobby å få saken opp på nytt.

Fordi Bobby hele veien nektet den drapsdømte å innta vitneboksen, på grunn av en diskrediterende videotape med tiltalte i hovedrollen som aktoratet da kunne få vist retten, mener han at det er grunn til å få prøvd saken på nytt. Og da under forutsetning av at Bobby selv trekker seg tilbake og at den dømte får en ny advokat.

Brorens vitnemål
Saksutfallet synes først og fremst å bero på vitnemålet til Kyle Barrett, bror av den avdøde. I retten hevdet han at fru Wallace hadde følt seg truet av mannen. Samme kveld hun døde skulle hun ha fortalt broren at hun fryktet for sitt liv.

Advokat Gamble insisterer på at broren har vitnet falskt, og legger inn en rettslig erklæring om at så er tilfelle. Hun forlanger at Barrett må gjennomgå en løgndetektortest, men tanken avvises av vitnets advokat.

Til sist er det opp til dommeren å vurdere forsvarets appell om gjenopptakelse av saken.

Mer om serien
En ny serie (5) av "Advokatene"sendes i vinter, og som før med historier fra fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post steinar.dahl@nrk.no