Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. september 2003 kl 21.25 Den tredje vakten

Intetanende på 10. september

Sammen er de sterke –
Sammen er de sterke – "Tredje vakten". (Foto: Warner Bros.)
For ambulansetjeneste, brannvesen og politi i New York City er det en ganske alminnelig dag. Ukens episode i serien "Den tredje vakten" bærer tittelen "10. september". Året er 2001.

Vi vet visst lite om når skjebnen rammer, ingen visste heller hvor belastet datoen 11. september skulle bli.

I New York er alt som vanlig. Og politimannen Sully er på en festlig reise til Atlantic City med sin kollega Davis. De er ute på et slags utdrikkingslag kvelden før Sully skal gifte seg med Tatiana.

En annen uro
I forrige episode ble politikvinnen Yoka vitne til et selvmord mens hun var i tjeneste, og Yokas partner merket hvor urolig hun ble. Men Yoka forsikret at det ikke hadde noe med denne opplevelsen å gjøre. I dag skal hun til legen og få vite resultatet av en celleprøve.

Om "Den tredje vakten"
I det intense actiondramaet fra New York følger vi en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet. De har ingen normal arbeidsdag – fra klokken 15.00 til langt på natt jobber den tredje vakten utrettelig for å redde menneskeliv.

Monte "Doc" Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og de har en liten sønn sammen. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Dohertys partner er den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

For Faith Yokas er det å være Maurice "Bosco" Boscorellis partner vanskeligere enn å takle mann og to barn. De to politifolkene krangler til stadighet, men vet også at de kan stole uforbeholdent på hverandre. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John "Sully" Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket.

Sully prøver stadig å lære sin unge partner Ty Davis (Coby Bell), at å være politimann betyr ikke bare å fange skurker, men også å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch (year 3)
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • NBC 
  • Diverse