Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. februar 2000 kl 20.30 Økotrim

Økotrim (ttv)

NRK1 torsdag 10. februar kl 20.30
Økotrim

Nordmenn føler seg altfor trygge

Mange forsikringskunder synes forsikringsselskapene tar alt for mye i premier og gir alt for lite i erstatninger når skaden er skjedd. Mange vet heller ikke hva de er forsikret for. En ny undersøkelse viser at kundene er helt på jordet når det gjelder viktige forsikringer knyttet til helse, som sykdom, uførhet og død. De tror at de er bedre forsikret enn de i virkeligheten er. Og de tror åpenbart at de får mer igjen om ulykken rammer dem enn virkelighetens verden tilbyr.

Hvem har ansvaret for at folk får riktig sikkerhet? Blir kundene lurt eller er de rett og slett så late at de ikke leser forsikringsvilkårene? Det er noen av spørsmålene programleder Steinar Mediaas stiller i studio. Både bransjen og kundenes mann må svare for seg.

Kollektive jobbpendlere får bedre råd
Før jul presenterte vi regjeringens forslag til nye refusjonsregler for deg som pendler til og fra jobben. Urettferdigheten var stor og Terje Johansen, Venstre-representant på Stortinget, oppfordret finansminister Gudmund Restad til å se på saken. Og finansministeren så tydeligvis nøye på saken. For nå er reglene forandret. Hvis du kan dokumentere at den korteste reiseveien påfører deg mer enn to timers ekstra reisetid, fordi for eksempel ferja eller bussen ikke går når du må reise, vil du få godkjent fradrag for å kjøre en omvei.

Økotrim har også kikket nærmere på andre sider av reisefradragsreglene, og her får du vite hvorfor den som kjører miljøvennlig, tjener mest og blir en rikere pendler.

Bank sviktet eldre dame som ville tære på formuen.
I fjor fortalte vi om Askim Sparebank som ville tilby lån til eldre som tærte på eiendomsformuen. Lånet skulle være avdragsfritt og rentene legges til lånesummen etter hvert. Vi møtte fru Gunvor Grymer. Hun er nylig blitt pensjonist, og i gjeldfritt hus gledet hun seg over alt hun skulle få tid til. Med litt redusert pensjon passet lånetilbudet fra Askim Sparebank henne svært godt. Da kunne hun bruke litt av verdien av huset til det hun hadde lyst til å gjøre nå. Men banken lovet mer enn den kunne holde. Den legger ikke fram et slikt tilbud. Askim Sparebank trekker sitt tilbud til fru Grymer tilbake. Fru Grymer har sitt å si om den saken.

Skatt på hobbyinntekt
I Økotrims drama går arbeidsdagen sin vante gang med pakking av flymat og småprating om små og store problemer. Denne gangen dreier samtalen i \"Gategourmet\" seg om man skal skatte av inntekt fra hobbyvirksomhet. Carsten (Øystein Røger) forteller om Olavsen som solgte frimerkesamlingen sin og dro på cruise i Karibien med kona. Også konas ekstrainntekter for strikking av selbuvotter til Husfliden kom godt med på turen. Og ekteparet de dro på sin velfortjente ferie helt uvitende om at de må betale skatt av hobbyinntektene. Men det vet Tore Fritsch i Skattebetalerforeningen, som stiller i studio i kveldens utgave av Økotrim.

NRK1 torsdag kl 20.30

Programleder og redaktør: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Vaktsjef: Hedvig Bjørgum, tlf. 23045454

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Siri G. Meyer, tlf. 23048123