Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. april 2006 kl 20.20 Tore på sporet

På sporet av sin koreanske familie

Christine og Tore Strømøy reiser til Korea for å møte Christines biologiske foreldre. (Foto: NRK)
Christine og Tore Strømøy reiser til Korea for å møte Christines biologiske foreldre. (Foto: NRK)
I det aller første programmet av Tore på sporet tok Tore Strømøy med seg unge Hanne på tur til fødelandet Korea. Serien avsluttes med at han tar samme turen, men denne gangen er det Christine fra Nøtterøy som endelig skal få møte sine biologiske foreldre.

Christine ble født i Korea og tilbrakte sine tre første år der. Dessverre var Christine svært syk, og hennes fattige foreldre følte seg tvunget til å levere henne fra seg på et barnehjem. Her håpet de at hun kunne få den medisinske hjelpen de selv ikke klarte å gi henne.

Til deres store fortvilelse ble Christine etter en stund bortadoptert til Norge. Hun vokste opp på Karmøy, og til tross for at Christines adoptivmor tragisk nok døde da hun bare var åtte år gammel, har Christine klart seg bra.

I dag er Christine 27 år gammel og bosatt på Nøtterøy i Vestfold. For en tid tilbake fikk hun et brev fra sine biologiske foreldre som etter 25 års leting endelig har funnet henne! Nå ønsker de å møte sin førstefødte datter igjen. Til hjelp og støtte ber Christine Tore Strømøy med på reisen.

Leter etter halvsøster
I programmet møter vi også Ann Fjeld Gran fra Oslo. Ann har vokst opp som enebarn og fikk litt av et sjokk da hun som voksen kvinne fikk vite at hun har en halvsøster. På sitt dødsleie fortalte nemlig Anns far at han for mange år siden fikk en canadisk datter. Pikens mor ville ikke ha noe med ham å gjøre, og han har aldri klart å finne henne igjen. Det eneste Ann har er en lapp med navnene til halvsøsteren og hennes mor. Ved hjelp av Tore på sporet ønsker Ann å gjøre et forsøk på å finne sin halvsøster i Canada.

Gjensynet
I kveld blir det også et gjensyn med Ann Elise fra Moss. Ann Elise fikk aldri vite at hun var adoptert før hun i voksen alder søkte om visum til USA. Dermed forsto hun flere av de vonde opplevelsene hun hadde hatt i barndommen, men ønsket også å møte sin amerikanske familie. Sammen med Tore dro hun derfor på en følelsesladet tur til fødelandet.

Om serien
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

Tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Dette har resultert i ti, nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt.

I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk, etter at Tore brakte dem sammen på tv.

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,


LENKER
  • Les mer: