Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 20. desember 2004 kl 20.35 Presidenten

Etter udåden

Johs (Bradley Whitford, foran) finner et mulig halmstrå i en akutt og voldelig Midtøsten-krise; i bakgrunnen senator Chris Carrick (Tom Skerritt). (Foto: Warner Bros.)
Johs (Bradley Whitford, foran) finner et mulig halmstrå i en akutt og voldelig Midtøsten-krise; i bakgrunnen senator Chris Carrick (Tom Skerritt). (Foto: Warner Bros.)
Det verst tenkelige slo til da en gruppe amerikanske politikere og militære besøkte Gazastripen. En bil ble sprengt i lufta av en bombe, og flere medlemmer av den amerikanske Kongressen er drept. Donna, assistenten til visestabssjef Johs, viser seg også å være skadd i bombeangrepet.

President Bartlet overveier å intervenere militært i Midtøsten. Tilstanden er kritisk for Donna. Hun svever mellom liv og død. Nå blir det også klart at det militære medlemmet av den amerikanske gruppen, admiral Fitzwallace, omkom i bombeangrepet.

President Bartlet føler seg personlig ansvarlig. Det var han som ga admiralen Midtøsten-oppdraget. Nå lover han å stille dem som står bak udåden, til ansvar.

Johs’ kontaktmann
Bartlets folk skaffer seg adgang til stedet for bombingen. De sikrer seg bevis og appellerer til de palestinske styresmaktene om å samarbeide.

Da er det visetabssjef Johs som har tatt første fly for å se til sin assistent Donna, melder om en mystisk forbindelse i Midtøsten. Josh drar i et hemmelig møte for å treffe kontaktmannen. Er den amerikanske regjering på sporet av terroristene?

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Memorial Day
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer