Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. april 2003 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Krigen kommer til Aidensfield

Sykesøster Maggie (Kazia Pelka) må fortelle Graham Rysinski (Paul Opaciac) at hans mor bare har kort tid igjen å leve. (Foto: Yorkshire Television)
Sykesøster Maggie (Kazia Pelka) må fortelle Graham Rysinski (Paul Opaciac) at hans mor bare har kort tid igjen å leve. (Foto: Yorkshire Television)
Politikonstabel Ventress får et overraskende besøk av sin gamle kommando-tropp fra krigen. Og sykesøster Maggie havner i et etisk dilemma med en gammel pasient.

Hakk i hæl på veteranene fra krigen følger en reporter. Han arbeider på en bok om et blodig slag ved Cherbourg, der konstabel Ventress’ tropp var involvert. To av veteranene fra den gamle troppen viser seg å ha urent mel i posen, og det hele ender opp med skyting ute i skogen til lord Ashfordly. Ikke på dyr, men mennesker.

Etisk dilemma
Gamle fru Rysinski fra landstrakten utenfor Aidensfield er blitt innlagt på hospitalet, men sykesøster Maggie beslutter at hun bør sendes hjem igjen. Sønnen Graham Rysinski blir forbannet på Maggie som havner i et etisk dilemma. Til sist forteller hun Graham at moren bare har kort tid igjen å leve og at hun har et bestemt ønske om å få dø fredelig hjemme på landet.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57