Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. september 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: Hundre år med stil og kvalitet

Romantikk på fabrikken

Fredrikssons nye flamme, Lucie (Hege Schøyen) blir utnevnt til sjefsdesigner på fabrikken.
Fredrikssons nye flamme, Lucie (Hege Schøyen) blir utnevnt til sjefsdesigner på fabrikken.
Det er klart for et gjensyn med spillefilmen "Fredrikssons fabrikk - the movie" fra 1994, som sendes i en tv-versjon i tre deler. Her stiller direktør Fredriksson med en ny flamme, spilt av Hege Schøyen.

Tekstilfabrikken feirer sitt 100-årsjubileum under slagordet "Hundre år med stil og kvalitet". Like fullt går det svært dårlig med fabrikken, og konkursen truer.
Direktør Fredriksson (Magnus Härenstam) er nyskilt, nyfattig og husløs, men trøster seg med sin nye flamme, kontordamen Lucie (Hege Schøyen). Hun blir utnevnt til fabrikkens nye sjefsdesigner, med forbilder i Paris' moteverden.

Kulturkollisjon
Det oppstår en ettertrykkelig kulturkollisjon mellom Lucie og fabrikkens trofaste, om ikke altfor arbeidsomme syersker, som før spilt av kvartetten Anne Marie Ottersen (Pia), Britt Elisabeth Haagensli (Kari), Elsa Lystad (Oddveig) og Aud Schønemann (Margit). Hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) befinner seg som vanlig mellom barken og veden. Rollelisten er forsterket med flere av våre fremste komikernavn. Her finner vi Rolf Wesenlund, for anledningen utstyr med hestehale. Han spiller Nilsen, en kar som vil kjøpe varer fra fabrikken. Harald Heide-Steen spiller vaktmesteren Olaf, som har et svært godt øye til Oddveig, mens Erik blir spilt av Nils Vogt.

Manuset til filmen er spesialskrevet av de britiske forfatterne Ronald Wolfe og Ronald Chesney, som også stod bak de fire tv-seriene som har gått i NRK. Oversettelse og tilrettelegging er som før ved Andreas Markusson og Bo Hermansson, og sistnevnte har også denne gang stått for regien.


Norsk komedie fra 1994
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
Regi: Bo Hermansson
Produksjon: Teamfilm A/S
Pressekontakt:Helene Amlie , tlf 23 04 77 51


Bilder
1. Fredrikssons nye flamme, Lucie (Hege Schøyen) blir utnevnt til sjefsdesigner på fabrikken.

2. Gjengen i "Fredrikssons fabrikk": F.v. Britt Elisabeth Haagensli, Elsa Lystad, Aud Schønemann, Geir Kvarme, Anne Marie Ottersen, Magnus Härenstam og Hege Schøyen.

3. Anne Marie Ottersen, Nils Vogt, Magnus Härenstam, Geir Kvarme og Elsa Lystad.