Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. desember 2000 kl 19.10 Lonely Planet: Etiopia

Lonely Planet: Etiopia (t)

NRK2 1. juledag mandag 25. desember kl 19.10
Lonely Planet

Turen går til Etiopia

Den reisende reporter Ian Wright tar oss i kveldens program med til et land de færreste forbinder med turisme -nemlig Etiopia. Han starter i høylandet i nord hvor han blant annet besøker Etiopias eldste kirke og deltar i et bryllup.

En åtte timer lang busstur fører ham sørover til Lalibela hvor han skal være med på feiringen av den viktigste festivalen i Etiopia, Timkat. Etter festlighetene besøker han kirken som skal være bygget av engler. Han får kastet spyd etter seg under dekke av noe som skulle være sport. Han finner også ut av hvordan den vestlige bistanden etter den fryktelige hungersnøden i 1984 har hjulpet Etiopia.

Varierte opplevelser
Ian Wright drar videre til det imponerende Blue Nile-vannfallet. Herfra fortsetter han til Etiopias hovedstad Addis Abeba. Her drikker han kaffe med lokalbefolkningen og gjør innkjøp i Marcato, Afrikas største utendørsmarked.

Ians neste stopp er byen Harar hvor han får prøve en meget populær fritidsbeskjeftigelse, nemlig å tygge khat. Han avlegger også et besøk hyenemannen som forer dyrene med bare hender. Kanskje en av verdens mest bisarre turistattraksjoner.

Ian fortsetter sørover mot Shashemane. På veien passerer han Lake Langano, en av flere kjempeinnsjøer i Etiopias Rift Valley. Her besøker han et rastafari- samfunn og blir invitert til en kaffeseremoni.

Siste del av turen fører Ian til byen Arba Minch og Mago nasjonalpark.

Om serien
\"Lonely Planet\" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I \"Lonely Planet\" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. \"Lonely Planet\"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 mandag kl 19.10
Tidligere sendt 3.10.99

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41(anne- marie.astad@nrk.no)