Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. september 1999 kl 20.20 Antikviteter og snurrepiperier

Antikviteter og snurrepiperier (ttv)


NRK1 tirsdag 7. september kl 20.20
Antikviteter og snurrepiperier (1:8)

Gamle trekkspill og Bergensmøbler

I kveld er Kjell Fuglehaug tilbake med det første programmet i en ny serie med Antikviteter & snurrepiperier.
Gjest i kveldens program er Tormod Lillebror Vasaasen fra Stange i Hedmark. Han er kjent som en av de fremste toraderspillemenn her i landet. I tillegg til å være heltids musiker er han også en ivrig samler av gamle trekkspill og toradere.

Empiremøbler og sitronsuppe
Ellen Ørnes har innredet antikvitetskroken sin med flotte gamle bergenske empiremøbler. Slike møbler som kanskje det beste snekkerarbeid i norsk kunsthåndverks historie.
Gerd Wicklund Hansen og Frode Aga tar stadig vare på gamle matretter og mattradisjoner, og i kveld skal de lage sitronsuppe av sagogryn, mens Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik blant annet fremfører visen \"Råd for uråd\", som mange av seerne har ønsket seg.

Sitronsuppe
Kok opp en og en halv liter vann og ha på 1 dl sagogryn under omrøring. Rør stadig i suppen. Pisk eggedosis av 3 egg og en til en og en halv dl sukker. Hold igjen en eggehvite og pisk denne for seg selv. Når suppen er ferdigkokt, hell den varm og under stadig omrøring over i eggedosisen. Ha til slutt i saften av 2 sitroner. Hell suppen i en terrin, og la det flyte \"snedotter\" av den piskede eggehviten oppå.

NRK1 tirsdag kl 20.20

Bilde (via scanpix/internett)
Tormod Lillebror Vasaasen både spiller og samler på toradere. Her med programleder Kjell Fuglehaug (Foto: Truls Løtvedt)

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Ved Ole- Bjørn Kringstad
Programleder Kjell Fuglehaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83