Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 29. juni 2009 kl 00.20 Battlestar Galactica

Et spørsmål om lederskap

Oberst Thig i hardt vært – i den amerikanske sci fi-serien
Oberst Thig i hardt vært – i den amerikanske sci fi-serien "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
Legene forsøker å redde kommandør Adamas liv der han ligger på operasjonsbordet. Imens har oberst Tigh store problemer med å være leder om bord på "Galactica".

Det er begynt å gå opp for oberst Tigh at det kreves mer for å føre "Galactica" gjennom verdensrommet enn å gi ordrer. Informasjonsbyrået skriker etter noe håndfast å fortelle videre til befolkningen om bord i konvoien, alle krever en avgjørelse nå, og oberst Tigh dras mer og mer i retning av sin gamle venn – flaska.

Tolvmannsrådet
Men enda verre – Tolvmannsrådet stiger om bord i "Galactica" og forlanger å få snakke med president Roslin. Sist vi så henne, var hun trygt forvart inne på sykehusavdelingens katastroferom.

Oberst Tigh motsetter seg at president Roslin skal tas ut av enheten, men fru Tigh overbeviser mannen om at presidenten er sinnslidende. Tolvmannsrådets møte med henne vil derfor bare styrke Tighs odds.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den ble sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Fragged
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail:info@nrk.no


LENKER
  • Les mer