Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. oktober 2010 kl 23.30 Nattkino: United

Fotball og hete følelser


I en liten bygd på Vestlandet bor Kåre og Anna som har vært kjærester helt siden barndommen. Like lenge som de har hatt varme følelser for hverandre, har de også latt sitt felles hjerte banke for fotballen, nærmere bestemt Manchester United. De har ingen barn, ingen hund, katt, gullfisk eller hamster, men de har United.

Anna jobber på den lokale kafeen, mens Kåre har lagt den livslange drømmen om et liv som proff fotballspiller på hylla, og raser rundt på en truck i lageruniform. De nærmer seg begge 30, og livet og samlivet skrangler og går, uten de helt store overraskelsene.

Så - inn fra sidelinjen dukker den gamle barndomsrivalen Stian opp. Han har bodd mange år utombygds, og slått seg stort opp som forretningsmann.

Stian = trøbbel
Når Stian vender tilbake til bygda i blankpolert bil og formsydd dress, vet Kåre at det lille han har å stille opp med ikke vil rekke langt. Som han frykter, ser han at Stians verdensvante tone og vaner sjarmerer Anna. Samtidig klarer ikke Kåre å holde sitt løfte til Anna om huslån og drømmebolig. På toppen av dette blir Stian Kåres sjef når han blir ansatt på bedriften for å rasjonalisere og effektivisere – det vil si å gi de fleste sparken.

Kompani med Iversen
Desperat etter å vinne Annas hjerte tilbake, må Kåre gjøre et siste forsøk på å rette opp sin skakkjørte eksistens. Men heldigvis er han ikke alene. Med seg har han tolvåringen Iversen – en gløgg og veslevoksen liten fyr med langt fremskredent blandingsmisbruk av alle typer snop med de rette livsfarlige E-stoffene. Så med sin noe usunne følgesvenn Iversen ved sin side beslutter Kåre at for å finne veien tilbake til lykken, for at han og Anna igjen skal bli "United", må han ty til det eneste han virkelig kan, nemlig fotballen.

Sendt tidligere.

Norsk drama fra 2003
Originaltittel: "United"
Med Håvard Lilleheie (Kåre), Berte Rommetveit (Anna), Vegar Hoel (Stian), Sondre Sørheim (Iversen), Ole-Jørgen Nilsen (Johansen) og Harald Eia (Salomonsen)
Regi: Magnus Martens
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900