Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. mai 2000 kl 21.00 Mad Max etter Thunderdome

Mad Max etter Thunderdome (t)


NRK2 søndag 7. mai kl 21.00
Mad Max etter Thunderdome

Mad Max grier brasene igjen

Ikke før har støvet lagt seg etter Mad Max\' heltegjerninger på NRK1 forrige søndag, så er han igjen på farten for å rydde Australia for djevelens tjenere etter Armageddon.

Denne gangen har Mel Gibson fått med seg popdronningen Tina Turner som motspiller. Ikke til å undres over at også denne tredje varianten av Mad Max\' fremtidseventyr ble en suksess etter premieren i 1985.
Vi befinner oss denne gangen i Bartertown etter det vi på norsk kaller ragnarokk. Dette er et uhyggelig sted der piper stikker opp fra jorden og innhyller området i svart røyk og damp. Kampen for å overleve etter sivilisasjonens sammenbrudd er dominert av onde krefter. Lenge ser det ut til at bare voldelig terror fører til liv, inntil Max den Gode rydder opp på valplassen.

Dueller
Arena for de voldelige dueller er det sirkuslignende Thunderdome i Bartertown. Her utkjempes gladiatorlignende dueller der to mann går inn på arenaen, bare en mann forlater den.
En dag kommer en ukjent mann til byen. Han er på leting etter ting som er stjålet. Han får beskjed om at han skal få tilbake sine eiendeler, men først må han gjøre opp for seg i - Thunderdome!
Igjen er det George Miller som har hatt regien, seks år etter at han ledet Mel Gibson inn i filmverdenens stjernevrimmel med den første Mad Max-filmen.

NRK2 søndag kl 21.00
Tidligere sendt 5.12.98

Bilder
1. Mel Gibson og Tina Turner i den tredje Mad Max-filmen.

2. Rockedronningen Tina Turner i \"Mad Max etter Thunderdome\".

3. Helvete er løs etter Ragnarokk, men Mad Max (Mel Gibson) og hans hjelpere rydder opp igjen.

Australsk spillefilm fra 1985
Originaltittel: Mad Max Beyond Thunderdome
Regi: George Miller
I rollene: Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence, Adam Cockburn og Frank Thring
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 46