Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 18. juni 2009 kl 00.25 Battlestar Galactica

Masse-psykose i rommet

Hvem er en cylon…? En mistenksom kommandør Adama (Edward J. Olmos, t.v.) og president Laura Rosslin (Mary McDonnell) mønstrer mannskapet. (Foto: Universal)
Hvem er en cylon…? En mistenksom kommandør Adama (Edward J. Olmos, t.v.) og president Laura Rosslin (Mary McDonnell) mønstrer mannskapet. (Foto: Universal)
Under en militær operasjon blir oberst Saul Tigh borte for kommandant Adama. Men Adama klarer å redde hans kone Ellen med seg tilbake i Galactica.

Cylonen Leobens trusler kastet nylig en følelse av terror over flyktningene i rom-konvoien, før han ble tilintetgjort. Men med Ellen Tighs inntreden bryter etter hvert en massepsykose løs i konvoien.

Cylon-spøkelset har lenge herjet blant befolkningen i Galactica-konvoien. Det begynte med at piloten Sharon Valerii sprengte en bombe, og vannressursene om bord lekket ut i rommet. Da Leoben senere bløffet om en utlagt kjernefysisk sprengladning og fortalte president Rosslin at kommandør Adama var en cylon, ble han kastet ut av Galactica. Endelig har dr. Baltars cylon-detektor avslørt Sharon Valerii. Avsløringen setter Baltar i sjokk, og han hemmeligholder nyheten.

Dr. Baltar har dårlige nyheter til president Rosslin om cylon-dektoren. Å teste ett individ tar nesten en hel dag, og det er i underkant av 48 000 mennesker i konvoien…

Adama og detektor-testen
Rosslin setter assistentene Billy og Dualla i sving for å avsløre eventuelle cyloner om bord. Rosslins stemningsleie forverres ytterligere da Billy rapporterer at Adama oppfører seg merkelig…kan han ha blitt byttet ut med en cylon?

Og hvordan skal hun få Adama til å ta detektor-testen?

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Episodetittel: Tigh Me Up, Tigh Me Down
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Les mer