Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. juni 2008 kl 07.30 I Mummidalen

Barnas sommer på NRK

Sommermorgen: Mari Bjørnsdatter Knudsen, Karen Frøsland Nystøyl, Ronak Sliva Ahmad og Kevin Karlsen Nordnes er programledere for årets Sommermorgen. (Foto: Ole Kaland)
Sommermorgen: Mari Bjørnsdatter Knudsen, Karen Frøsland Nystøyl, Ronak Sliva Ahmad og Kevin Karlsen Nordnes er programledere for årets Sommermorgen. (Foto: Ole Kaland)
Sommerferie er Sommermorgen! Tradisjonen tro blir det Sommermorgen for barna hele sommeren. Fire programledere er klare med duggfrisk barne-tv hver morgen fra lørdag 21. juni til og med søndag 17. august.

Mari Bjørnsdatter Knudsen, Kevin Karlsen Nordnes, Ronak Sliva Ahmad og Karen Frøsland Nystøyl er årets programledere i Sommermorgen. Mari, Ronak og Karen er alle kjente barne-tv-ansikter for mange norske barn. Kevin derimot er nykommer på tv-skjermen og har sin programlederdebut i årets Sommermorgen. Programmene sendes fra Tromsø, og de fire programlederne vil bytte på å lede sendingene.

Kanin og dyrehage
I første program møter vi Mari og Kevin som skal velge seg en kanin som skal bo i kaninhuset i sommer. Barna som ser på må sende inn forslag til kaninnavn - og kaninens endelige navn skal velges mandag 23. juni. Etter hvert skal det også monteres et nettkamera i kaninhuset slik at barna kan følge med på kaninen også utenom sending.

I tillegg skal Sommermorgen-gjengen lage en egen dyrehage. Alle barn kan sende inn dyr de har laget selv, og disse skal bo i dyrehagen.

Isfabrikk og ekspertbesøk
Sommertid er istid! Hver helg lager programlederne en ny is av ting de finner på kjøkkenet. En barnejury er med på å gi poeng, og til slutt i sommer kårer vi en suveren is-vinner.

Hver torsdag får Sommermorgen besøk av en ekspert som skal fortelle og forklare om det temaet hun eller han er ekspert på. De er for eksempel eksperter på hip hop, dyr, fotball og utkledning.

Som vanlig blir det mange filmer og serier gjennom hele sommeren.


Direktesendt magasinprogram for barn fra NRK Program riks, Tromsø (2008)
Programledere: Mari Bjørnsdatter Knudsen, Kevin Karlsen Nordnes, Ronak Sliva Ahmad og Karen Frøsland Nystøyl.
Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 23 04 40 79/911 64 716
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no