Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. september 2005 kl 21.30 Anno Domini

Spennende duell

Claus Wiese sammen med en av kveldens deltakere, Erik Wist. (Foto: Trude Vatn, NRK)
Claus Wiese sammen med en av kveldens deltakere, Erik Wist. (Foto: Trude Vatn, NRK)
Kveldens deltakere gjør det ganske skarpt og det blir kamp til siste minutt. Som vanlig gjelder det å kunne plassere hendelser i riktig rekkefølge på en tidslinje.

Programleder Claus Wiese styrer konkurransen med hard hånd. Nina Marheim Sørsdal (36) fra Spikkestad skal i ilden mot Erik Wist (57) fra Oslo. Sørsdal er førskolelærer og beskriver seg selv som utadvendt og snill, men sier hun er en dårlig taper. Erik Wist er lege, med kreft som spesialfelt, og har tidligere vært med i "Det svakeste ledd", "Hodejegerne" og "Du skal høre mye" på NRK.

Om programserien
I spørrekonkurransen Anno Domini kan en kunnskapsrik vinner spasere ut av studio med 70 000 kroner helt til slutt. Deltakerne får bryne seg på spørsmål om begivenheter innen en rekke kategorier. Deretter skal de plassere disse hendelsene i tidsriktig rekkefølge. Den som klarer flest spørsmål, går videre til neste runde.

- Det geniale er at man ikke behøver å være god i alle ting. Man trenger ikke å kunne en masse årstall, bare ha en viss idé om når ting skjedde og plassere dem riktig i forhold til hverandre på en tidslinje, forteller Claus Wiese.


Spørrekonkurranse
Produsert av Rubicon for NRK Underholdning
Programleder: Claus Wiese
Prosjektleder: Roald Øyen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55364