Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. februar 2002 kl 07.00 OL-morgen

Asgeir og Espen

Espen Graff og Asgeir Borgemoen skal lede programmet OL-Morgen fra Park City. (Foto: Marit Grut)
Espen Graff og Asgeir Borgemoen skal lede programmet OL-Morgen fra Park City. (Foto: Marit Grut)
Hver morgen blir det ambulerende OL-studio fra Park City. En halvtime hver morgen er det Espen Graff og Asgeir Borgemoen som styrer showet. Espen er programleder i studio på Norway House i Park City, mens Asgeir skal lage innslag og være seernes forlengede arm.

Som forlenget arm menes det at Asgeir skal svare på spørsmål fra seerne, samt at seerne gjennom han kan stille spørsmål til utøverne. Ønsker du kan kontakt med Asgeir kan du sende han en e-mail på asgeir@nrk.no, eller en SMS med kodeord Asgeir til 1980. I tillegg til dette skal han lage innslag, mens Espen tar seg av programledelsen.

- Vi har som hovedmål å få med oss norske medaljevinnere hver morgen. Og det blir den eneste sjansen for seerne til å få med seg et ordentlig dybdeintervju med dem. Rett etter målgang har de ofte kun kort tid, men her oss hos skal de få god tid til å snakke og bli hedret, forteller Espen.

Norway House
De to medsammensvorne er altså plassert i Norway House i Park City. Dette er et samlingspunkt og tilholdssted for alle norske som er i OL, både næringslivsrepresentanter, sponsorer, kunstnere, sjømannskirken, Olympic aid ved Johann Olav Koss og selvfølgelig kommer både kongen, kronprinsen og kronprinsessen dit.

- Vi skal hver dag også prøve å få med en ikke-sportslig gjest. Dette kan være nordmenn som er bosatt i USA og driver med noe spesielt, eller andre representanter for Norge. Vi skal prøve å speile både den amerikanske kulturen og ikke minst det store apparatet rundt årets OL, forklarer Espen.

I tillegg blir det både mattips, overraskende og spennende gjester og norske musikere.
- Vi skal prøve å få til en variert og artig sending som kan rette et litt annet blikk på OL enn bare det sportslige, påpeker Espen som selv håper på 8 norske gull i Salt Lake!

Men den totale OL-morgen sendingen består av mer enn magasinet ”Graff” som kompanjongene Graff og Borgemoen har kalt sin sending. ”Graff" skal sendes hver morgen fra ca 07.30 og en halvtime fremover. Fra studio i Oslo serverer Hanne Marie Brevik og Erik Strand også innslag fra medaljeutdelingen som foregår om natten norsk tid, og et påfølgende show med musikk og artister. Og, selvfølgelig blir det nyheter fra nattens øvelser og andre interessante saker.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Programledere Park City: Espen Graff og Asgeir Borgemoen
Programledere Oslo: Hanne Marie Brevik og Erik Strand
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Espen Graff og Asgeir Borgemoen serverer sendingen ”Graff” fra Park City. (Foto: Marit Grut)
2. Hanne Marie Brevik og Erik Strand leder OL-morgen fra studio i Oslo. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Espen Graff er programleder fra Norway House under sendingen ”Graff”. (NRK-foto: Ole Kaland)