Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. mai 2003 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Sylvias mor, Sylvias bror

Sylvia Smith og mannen får besøk av overbetjent Craddock (t.v.) og konstabel Mike Bradley da Sylvias mor dør under uklare omstendigheter. (Foto: Yorkshire TV)
Sylvia Smith og mannen får besøk av overbetjent Craddock (t.v.) og konstabel Mike Bradley da Sylvias mor dør under uklare omstendigheter. (Foto: Yorkshire TV)
Sykesøster Maggie aner uråd da en venninnes mor brått dør. Og Blaketon ser for seg en ny vår da Ursula, en gammel flamme, dukker opp.

Sylvia Smiths mor er alvorlig syk. Maggie sitter likevel igjen med en ubehagelig følelse av at det er noe som ikke stemmer da hun plutselig dør. Grunnen til Maggies bekymring er spesielt fordi Sylvias bror er havnet i økonomiske vanskeligheter i forretningslivet og trenger morsarven desperat for å rette opp underskuddet. Maggie føler at hun befinner seg mellom barken og veden i denne saken, og skal hun betro seg til politiet om sine mistanker?

Et blaff av vår
Ursula, en tidligere bekjent av Blakton, dukker opp i Aidensfield. I yngre dager var hun litt av en hjerteknuser, og Blaketon begynner straks å gjøre sine hoser grønne for henne.

Så viser det seg at damen stiler høyere enn Blaketon, det er selveste lord Ashfordly hun har i kikkerten. Nå aner den pensjonerte politimannen ugler i mosen og mistenker Ursula for å være ute etter noe ganske annet lordens hjerte.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.


Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57