Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. april 2001 kl 20.00 Da Capo

Da Capo (ttv)


NRK1 tirsdag 3. april kl 20.00
Da Capo! (5:8)

Våryr stemning i \"Da Capo!\"

Vidar Lønn-Arnesen løsner på snippen, tar fram stråhatten og åpner med allsang og \"En glad calypso om våren\". Se og Hør-sjefen Knut Haavik er på besøk i studio, det samme er den allsidige sangeren Per Vollestad. Skuespilleren Kåre Conradi leser dikt, og Kari Gjærum og Da Capo-orktetten bidrar med sang og musikk.

Knut Haavik er konsernsjef i Norsk Aller A.S, men er nok mest kjent som mannen som startet bladet Se og Hør. I kveldens Da Capo! forteller han om da han dro til sjøs som 16-åring, og hvordan han begynte som journalistlærling da han kom hjem igjen. Ullerns Avis og Akersposten var unge Knuts arena den gangen. Senere ble han krimreporter i VG, til han grunnla suksessbladet Se og Hør i 1978.

- Jeg sa til min kone at Se og Hør skulle bli Norges største ukeblad i løpet av 10 år. Jeg tok feil, det tok 11 år, forteller Haavik.

Musikk og lyrikk
Sangeren Per Vollestad har mange jern i ilden for tiden. Han har satt seg fore å utgi alle Christian Sindings verker på CD. I tillegg arrangerer han festivaler i Krokskogen hvor folk går fire kilometer inn i skauen for å høre lyrikk og musikk. Mer om dette får vi høre i kveld.

Vollestad er opptatt av lyrikeren Elling M. Solheim, en folkekjær dikter på 40- og 50-tallet som skrev varm og munter lyrikk om skogslivet. I kveldens Da Capo! dukker skuespilleren Kåre Conradi opp i studio og leser et av Solheims dikt, \"Skogen har brei bringe\", mens Per Vollestad synger lyrikerens \"Vise i motbakken\".

Fotballsang i valsetakt
Da capo-orktetten er særdeles vårkåte i kveld, og programlederen har sin fulle hyre med å holde orden i rekkene når selveste maestro Husby kler seg i fotballskjerf og leder sine gutter i West Ham Uniteds fotballsang \"I\'m Forever Blowing Bubbles\". Men denne sangen er gammel, helt fra 1910, og Per Vollestad framfører den slik den ble sunget opprinnelig, i valsetakt.

Filmen \"Grease\" med John Travolta og Olivia Newton John kom på slutten av 70-tallet, og Kari Gjærum synger den fine balladen\"Hopelessly Devoted to You\" fra filmen.

Og det er vel ingen som er uenig i allsangen til slutt: Elisabeth Grannemans slager fra 1960, \"Alle venter på sommer\".

NRK1 tirsdag kl 20.00

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn- Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Vidar Lønn-Arnesen, Per Vollestad og Knut Haavik (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
2. Se og Hør-sjefen Knut Haavik er gjest hos Vidar Lønn-Arnesen i kveld (Foto: Rune Lønn- Arnesen)
3. Kari Gjærum synger fra \"Grease\" (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
4. Da Capo-orktetten har skumle hensikter i kveld... (Foto: Rune Lønn- Arnesen)
5. Den allsidige sangeren Per Vollestad synger like gjerne viser som opera. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)