Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. mars 2005 kl 18.00 Amuletten

Lære for livet

Nå skal Johan døpes. (Foto: Mikkel Isak Gaup)
Nå skal Johan døpes. (Foto: Mikkel Isak Gaup)
Sara og familien er i Kautokeino, og barnedåpen til Johan er like rundt hjørnet. Amuletten har fortsatt sin vandring, og i forrige episode så vi at den falt ut av sekken til Saras onkel ved en elvebredde…

Mikkel og Sara er hos noiaden, eller den samiske sjamanen, for å spørre ham om han vet hvor amuletten er. Men han forteller at slike amuletter har det med å leve sine egne liv. De bør ta det med ro, så kommer den nok til rette igjen.

Tid for dåp
Johan skal døpes, og Akhu snakker om at Sara ikke skal tenke så mye på amuletten mer. Bestemor sier at styrken og motet kommer innenfra og ikke fra en amulett en henger på seg.

Den fine joiken som Elisabeth og Sara har laget, skal spilles inn på plate. Både Sara og bestemor Akhu synger.

Så får vi se hva som skjer når en smykkekunstner finner amuletten og med frk. Pettersen som har bestilt et sølvsmykke fra Kautokeino…

Om serien
I en ny, spennende dramaserie blir vi kjent med samejenta Sara som akkurat har flyttet til Oslo med familien. Det er mye nytt å forholde seg til, og hun gruer seg til å begynne på ny skole. Men et gammelt familieklenodium skal vise seg å være til stor hjelp på mystisk vis.

"Amuletten" er i tre episoder og er del av en nordisk utvekslingsproduksjon i serien "God historie for de små!". "Amuletten" skal vises både i Sverige, Danmark, Finland og Estland.

I rollen som Saras far møter vi Mikkel Gaup, kjent fra blant annet "Jul på Månetoppen" og filmen "Veiviseren". Serien er innspilt i Oslo og Kautokeino.

Norsk dramaserie i tre deler
Produsert av Nordisk film for NRK Barn og Ungdom
Produsent: Berit Steen
Regi: Anette Ostrø
I rollene: Rebekka Rognøy, Mary Sarre, Mikkel Gaup, Ingrid Jørgensen, Terje Strømdahl, Eli-Anne Linnestad, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64