Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. september 2000 kl 21.00 Det femte element

Mandagsfilm: Det femte element (t)


NRK2 mandag 4. september kl 21.00
Mandagsfilm: Det femte element

Underholdende science fiction-eventyr

Den franske filmskaperen Luc Bessons underholdende framtidsfabel \"Det femte element\" tar oss med 250 år fram i tiden. Livet, som vi kjenner det, er truet av en ond makt. Bare det femte element, som spilles av Milla Jovovich, kan hindre at alt liv på Jorden utslettes. I rollen som hennes viktigste medhjelper møter vi Bruce Willis.

- \"Det femte element\" er i bunn og grunn en historie om den evige kampen mellom det gode og det onde, men i dette tilfellet har den et litt annet aspekt. Det onde er absolutt ondt og totalt dominerende. Dets hensikt er å ødelegge alt liv: menn, kvinner, barn, planter og dyr - til og med lyset. Men det onde motiveres ikke av penger, makt eller dominans. Det kommer inn i vårt univers hvert 5000. år for å føre krig mot livet, forklarer Luc Besson.

Magiske steiner
En gruppe egyptiske forskere klarer å få kontakt med et romskip fra en annen verden ved hjelp av kraften fra fire magiske steiner som representerer de fire grunnelementene: jord, luft, ild og vann. Men før de besøkende fra verdensrommet tryller bort forskerne, advarer de dem mot at steinene ikke lenger er trygge på Jorden.

Dyster spådom
5000 år senere er en enorm kule av smeltet lava og ild på vei til Jorden. Victor Cornelius (Ian Holm), forsker og hellig mann, erklærer at for å hindre at denne ildkulen skal utslette Jorden, må de samme fire steinene kombineres med et femte element, nemlig den positive livskraften. Den legemliggjøres av en besøkende fra en annen verden kalt Leeloo (Milla Jovovich). Hvis derimot de onde kreftene først kommer i kontakt med steinene, vil Jorden bli ødelagt. En skummel fremmed rase - Mangalorene - har til hensikt å bruke sin representant Zorg (Gary Oldman) til å utløse en katastrofe.

Selv om Leeloo er i besittelse av overnaturlige evner, trenger hun hjelp til å fullføre sitt oppdrag - å redde menneskeheten. Som sin medhjelper velger hun Korben Dallas, en tidligere offiser som nå er taxisjåfør.

NRK2 mandag kl 21.00

Bilder
1. Victor Cornelius (Ian Holm) kommer med den dystre spådommen om ildkulen som nærmer seg Jorden. I det godes tjeneste: Korben Dallas (Bruce Willis) og Leeloo (Milla Jovovich).
2. Luc Besson skrev historien som \"Det femte element\" bygger på som 16-åring, men det skulle gå over 20 år før det ble film.
3. \"Det femte element\" er en nyskapende, underholdende og svært påkostet science fiction- film.
4. Jean-Paul Gaultier har laget kostymene til filmen.


Fransk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Le Cinqi?me Elémént/The Fifth Element
Regi: Luc Besson
I rollene: Bruce Willis, Gary Oldman, Chris Tucker, Ian Holm og Milla Jovovich

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)