Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. oktober 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten (ttv)

NRK2 tirsdag 17 oktober kl 19.30
Hjemmefronten (3:12)

Rikdom og glamour - streben etter det perfekte

Hun er 19 år gammel og allerede en internasjonal modell. Vi møter Mari Midstigen i kveldens utgave av magasinprogrammet \"Hjemmefronten\", som denne gangen har rikdom og glamour som tema. Mari, som vil snakke om streben etter det perfekte, mener at ungdom blir deprimerte og frustrerte av å søke etter lykken.

I 1914 ville norsk ungdom ligne mor og far. På en god andreplass kom Bjørnson og Wergeland. Dagens tenåringer har David Beckham og Britney Spears som idealer. Målet er rikdom, ære og berømmelse. Tenåringer som knapt er kjønnsmodne, hukes tak i av modellbyråer, plateselskaper og fotballsagenter. Helt greit, sier noen. Helt sykt, sier andre.

Forruten Mari Midstigen møter Marian Godø opp til debatt i Hjemmefrontens studio i Tromsø. Hun er redaktør for ungdomsmagasinet Mag som har spurt ungdom hvor fornøyde de er med seg selv. Svarene presenterer hun i kveld.

Siste deltaker i debatten er Ulf Braathen, far til 11 år gamle Jesper som skal bli fotballproff. Helst før han er 18 år. Ulf er Jespers personlige trener. Han er motstander av breddeidrett og mener at barn må trene på det de er flinke til.

Ante - kulturgjest
Denne ukas kulturgjest er Sverre Porsanger, kjent som Ante og en av Norges første barnstjerner. Sverre Porsanger ble etter Ante-serien headhuntet av Sirkus Arnardo og turnerte en hel sommer som sirkussame. Den dag i dag kommer jenter bort til ham og bekjenner sin kjærlighet.

Videokameraet hjemme hos familien Smedplass ruller og går. Med tittelen \"noen sure toner, men ingen sure miner - nesten\" settes fokus på kroppslivets gleder - og frustrasjoner...

- Det er altfor få 2-åringer som er toppledere i næringslivet, fastslår Hjemmefrontens faste spaltist Anna Wahlgren i kveld. Og dagens dings er av typen \"ja, hvorfor fant jeg ikke opp den selv\"- en smokk med innebygd termometer!

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i.

Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren Anna Wahlgren er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Prosjektleder: Sylvi Inez Liljegren
Regi: Morten Johansen
Internettadresse: hjemmefronten@nrk.no
Pressekontakt. Siri G. Meyer, tlf. 23048123, (siri.gronning.meyer@nrk.no)