Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 27. august 2013 kl 22.45 Utkant: Lahpoluoppal

Samisk versjon av Jahn Teigen


Mellom Karasjok og Kautokeino ligger et sted det er vanskelig å uttale – nemlig Lahppoluobbal. Her bor Mikkel, som er en slags samisk versjon av Jahn Teigen.

Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen besøker i kveld Mikkel Rasmus Logje.

Mikkel er både artist og reindriftssame, og har vært med utallige ganger i Sami Grand Prix. Nå vurderer han å droppe begge deler til fordel for et liv som tannlegestudent i Tromsø. Hva velger han?

Om serien
Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen har gått i fotsporene til folkehelten Oddgeir Bruaset og har nå laget juniorutgaven av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»!

Når man ferdes i utkantstrøk i Norge, stiller de fleste av oss spørsmål som: Hva i alle dager er det folk som bor her driver med? Hva fyller de livene sine med? Hva er de opptatt av? Og kanskje viktigst av alt – hvorfor har de valgt å bli boende utafor allfarveg?

Dette skal programserien "Utkant" prøve å finne svar på. Gjennom åtte episoder møter vi åtte ungdommer som av forskjellige årsaker har bosatt seg langt fra kaffebarer, kino og urban ungdomskultur. Gjennom dem blir vi kjent med bygder som Øksendal, Tappeluft, Åmot, Lahppoluobbal, Hellesylt, Unstad, Snåsa og Rødberg.

Sendt tidligere.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Kristoffer Reinsfelt Arnesen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900