Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. februar 2011 kl 21.35 Snøballkrigen

Snart klare for snøballkrig


En graviditet, sivilforsvarsøvelse og premiere på Yukigassens festivalsang er noe av det som skjer i femte episode av serien "Snøballkrigen".

Anita og Snøballkrig-komiteen er tilbake fra Japan og er klare for å starte forberedelsene til den store snøballkrigfestivalen i Vardø. De har premiere på den nyskrevne festivalsangen.

Kjetil og Mariann er ikke lenger kjærester, men nå har Mariann blitt gravid på nytt. Kjetil er ikke spesielt glad for å bli tobarnsfar i en alder av 18 år. Besteforeldrene på begge sider fortviler over situasjonen.

Thor Valter fikk ikke den store kontrakten på byens skole, som kunne berget rørleggerbedriften hans. Nå er det tid for den årlige øvelsen i Sivilforsvaret, og Thor Valter har tatt seg fri fra jobbene sine for å lede øvelsen. En tur ut i naturen er godt for å holde tankene unna hverdagsproblemene. Mens han er på tur, har sønnene ansvaret for bedriften.

Om serien
Ytterst mot Barentshavet ligger Vardø. Den lille byen er preget av fraflytting og husene står tomme. Nå går innbyggerne til snøballkrig for å redde byen. Ideen har de fått fra Japan, der snøballkrig er en kampsport som heter Yukigassen.

I et halvt år har regissør og produsent Fridtjof Kjæreng filmet fire miljøer i Vardø bokstavelig talt natt og dag, og han kommer de frittalende vardøværingene tett inn på livet. I "Snøballkrigen" skildrer han et fandenivoldsk pågangsmot og en absurd humor som mangler sidestykke, til og med i nordnorsk sammenheng.

Fridtjof Kjæreng og produksjonsselskapet f(x) har i tillegg til å starte suksessen med Lars Monsen og "Canada på tvers", tidligere laget "Hussains Kjøttbutikk" og "Kong Hussain av Pakistan - Dronning Asia av Norge" som ble vist i NRK. Sistnevnte vant Prix Europa i Berlin for beste TV dokumentar i 2005. Våren 2010 hadde Kjæreng stor suksess med filmen «Snøhulemannen» på kino.

Dokumentarserie i 8 deler
Produsert av f(x) for NRK
Regi og produsent: Fridtjof Kjæreng
Producer: Benedikte Bredesen
Prosjektleder NRK: Marie Sjo
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, info@nrk.no, 815 65 900


LENKER
  • Flere bilder 
  • Følg Snøballkrig-debatten på Facebook