Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 11. oktober 2001 kl 21.45 Sopranos

18-års bryllupsdag

Dr. Melfi avviser Tonys tilnærmelser
Dr. Melfi avviser Tonys tilnærmelser
Tony og Carmela har vært gift i 18 år, men det som skulle bli en hyggelig feiring, overskygges av to ting: Tonys "business", impotens og Carmelas sjalusi.

Tony og Carmela vil feire bryllupsdagen over en bedre middag på restaurant, men stemningen er heller ladet.
For det første blir middagen avbrutt av Tonys forhandlinger med Johnny Sack, en representant fra New York-grenen. Denne personen er trukket inn i forbindelse med onkel Juniors store drøm om å bli mafialeder, en drøm som etter hvert har gått Tony på nervene. På Livias oppfordring har nemlig Junior begynt å kreve penger av Tonys rådgiver, Hesh Rabkin, noe Tonys far aldri gjorde. Det ender med at Tony har organisert et møte mellom Hesh, Junior og Johnny Sack, vel vitende at Junior gjerne vil gjøre et godt inntrykk på New York-sjefene, og dermed komme til en ordning med Hesh.

Samtidig får Tony problemer med potensen, til Carmelas fortvilelse. Fortvilet er også Irina, Tonys elskerinne. Og som om ikke det var nok - Tony har erotiske drømmer om nok en kvinne - dr. Melfi.

Dr. Mefli griper for øvrig dypt inn i både Tonys og Carmelas følelsesliv for tiden. Carmela forteller Tony at hun er mer sjalu på dr. Melfi enn hun har vært på noen av Tonys elskerinner. Tony på sin side erklærer sine følelser overfor sin psykiater. Han prøver å kysse henne, men en overrasket dr. Melfi avviser tilnærmelsene. Hun foretrekker å holde forholdet mellom dem på et profesjonelt plan.

Om serien
I tretten episoder skal vi møte et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Dr. Melfi avviser Tonys tilnærmelser