Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. september 2006 kl 11.30 Landstrykere

August og Edevart

Helge Jordal og Trond Peter Stamsø Munch spiller August og Edevart i
Helge Jordal og Trond Peter Stamsø Munch spiller August og Edevart i "Landstrykere". (Foto: Norsk Filmstudio A/S)
"Landstrykere" er basert på den første boka i Knut Hamsuns frodige og humørfylte trilogi om vagabonden August og hans unge venn Edevart. Den ble også spilt inn som tv-serie, men det er kinoversjonen som vises på NRK denne gang.

Ola Solum har signert filmen etter Knut Hamsuns roman. Her møter vi Trond Peter Stamsø Munch i rollen som unggutten Edevart og Marika Lagercrantz som hans elskede Lovise Margrete. Helge Jordal spiller sjarmøren og omstreiferen August.

Dårlig innflytelse
Bygda Polden er et stillestående, bortgjemt bygdesamfunn nordpå. Hit kommer eventyreren August, full av virketrang og uten plagsom samvittighet. Han setter i gang de mest tvilsomme prosjekter og drar den ene etter den andre ut i elendigheten. Ikke minst har han dårlig innflytelse på sin unge kamerat Edevart

Etter hvert begir August og Edevart seg kysten i vold som omflakkende kramkarer. På en båttur til Bergen møter Edevart kjærligheten for første gang. Men Lovise Margrete er allerede gift…

"Landstrykere" er en storsatsing med et stort persongalleri og tidsriktig detaljrikdom. Det fiktive samfunnet Polden er bygd opp i Hamarøy, der Hamsun vokste opp, mens handelsstedet Knoff er lagt til Måløy.

Norsk spillefilm fra 1989
Regi: Ola Solum
I rollene bl.a. Trond Peter Stamsø Munch, Marika Lagerkrantz, Helge Jordal, Liv Steen og Espen Skjønberg
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte NRKs publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no