Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. april 1999 kl 21.15 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)


NRK1 fredag 23. april kl 21.15
Detektimen: Drapsalarm (3)

Mord på internett

En mann i rullestol blir slått i hjel i sitt hjem mens han spiller favorittspillet sitt på internett. På åstedet oppdager Tessa og Steve at morderen har tatt seg tid til å sende en melding over nettet.
Det viser dessuten at den drepte var en venn av konstabel Dee, som naturlig nok fatter spesiell interesse for saken.
Etter hvert blir det gjort flere lignende drapsfunn, og det går opp for Tessa og Steve at man har med en seriemorder å gjøre. Tilsynelatende er internett den eneste forbindelsen mellom de drepte. Men hvordan velger morderen ut sine ofre?
Det er hva Dee setter seg fore å finne ut idet hun begynner å delta i det samme internett-spillet som sin døde venn. Men det skal vise seg å være et livsfarlig påfunn, for snart gjør Dee sitt livs tabbe...

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.
I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK1 fredag kl 21.15

Bilder (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie) må hamle opp med en seriemorder i kveldens detektime.

Konstabel Dee (Jennifer Kent) var en venn av den drepte.

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51