Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. februar 2011 kl 22.00 Det må jeg gjøre før jeg dør

Ønsker å bli besteforeldre


Ekteparet Else Marie og Bjørn Stjernløw fra Tønsberg opplevde alle foreldres store mareritt da de mistet sin eneste datter i en ulykke, bare 19 år gammel. I tiden etter fjernadopterte de flere barn. Men det var først da de fikk kontakt med Hoa fra Vietnam at følelsene for et barn igjen begynte å spire. For Hoa lurte på om Else og Bjørn kunne være besteforeldrene hennes.

Else Marie og Bjørn Stjernløw har drømt om å bli besteforeldre. Men etter at datteren Elisabeth døde i en rasulykke, ble livet aldri det samme lenger. De så andre par i samme alder bli besteforeldre. Men ikke de.

Det var ikke før de fjernadopterte vietnamesiske Hoa fra Plan Internasjonal at de igjen fikk tett kontakt med et barn. Hoa skrev brev som hun sendte til Tønsberg, og Else Marie og Bjørn skrev tilbake. Da Hoa fortalte at hun hadde mistet sine besteforeldre og lurte på om ikke Else Marie og Bjørn kunne bli hennes nye besteforeldre, var det ikke nei i ekteparets munn.

Det kom som et sjokk da Else Marie og Bjørn en dag fikk brev fra Plan om at fadderskapet måtte opphøre siden Hoa var fylt 18. En fortvilet Else Marie prøvde alt for å få gjenopprettet kontakten med "barnebarnet", uten å lykkes. I fortvilelsen sendte hun et brev til Tore Strømøy og håpet at han kanskje kunne finne en adresse til Hoa. Tore grep saken.

Roy fra Ylvingen
Halvard Holmen spilte ungkaren Roy i tv-suksessen "Himmelblå" på NRK. Rollen tolket han så godt at mange i dag tror Halvard heter Roy og er ungkar. I kveld får vi møte både Roy på Ylvingen, og pappa Halvard Holmen privat.

Om serien
Tore Strømøy fikk over tusen svar den gangen da han bad publikum om å sende inn sine høyeste ønsker til ham. I ett år har han reist rundt med de heldige utvalgte, både i Norge og resten av verden, for å oppfylle deres drømmer.
I serien møter vi disse personene. Vi blir også kjent med spennende mennesker som snakker om forskjellige sider av livet.

Egenproduksjon 2010
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, 815 65 900