Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. mai 2005 kl 20.40 Chris de Burgh, en gitar og et flygel

Norgesvenn og verdensstjerne

Per Sundnes møtte norgesvennen Chris de Burgh på Momarkedet i 2004. (Foto: NRK)
Per Sundnes møtte norgesvennen Chris de Burgh på Momarkedet i 2004. (Foto: NRK)
På Momarkedet i fjor var Chris de Burgh en av artistene som opptrådte, og reporter Per Sundnes intervjuet norgesvennen. I kveld får vi oppleve deler av konserten, og vi får vite hva stjernen selv tenker om sitt forhold til Norge, karrieren og den enorme suksessen med låten "Lady in Red".

Chris de Burgh er et velkjent navn i Norge, men har langt ifra vært like populær i USA og Storbritannia. Norge og Brasil var faktisk de første landene der platene hans solgte bra, noe Chris de Burgh selv ikke kan forklare.

Født i Argentina og oppvokst i Malta, Nigeria, Zaire og til slutt Irland kan Chris de Burgh trygt kalle seg en verdensmann. Han bor fortsatt i Irland sammen med familien, men han er ikke den eneste i familien som har verden som arbeidsplass: I 2003 kunne datteren Rosanna Davyson smykke seg med tittelen Miss World.

Etter en 30 år lang karriere og 45 millioner solgte album har Chris de Burgh mer enn nok låtmateriale å velge i, og konserten på Momarkedet 22. august 2004 trollbandt publikum i hele tre timer. I kveld får du se høydepunktene fra showet, som selvfølgelig inkluderer "Lady in Red".

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning (2004)
Reporter: Per Sundnes
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252