Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. juli 2006 kl 22.10 Sporløst forsvunnet

Mange løse tråder

Martin og de andre FBI-agentene får nok en vanskelig sak i fanget i kveldens episode av Sporløst forsvunnet. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Martin og de andre FBI-agentene får nok en vanskelig sak i fanget i kveldens episode av Sporløst forsvunnet. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
En ung kvinne blir borte, og FBI-agentene har få spor å gå etter. Men kvinnens kjæreste og hans tvillingbror viser seg å sitte på opplysninger som kan hjelpe dem videre.

Den unge kvinnen Julie Cochran er bosatt på Manhattan, og hun forsvinner samme dag som hun skal reise fra byen. FBI-etterforskerne peker raskt ut Julies kjæreste, Greg Knowles, som mulig mistenkt i saken. Mistanken blir forsterket da de finner ut at bilen Julie skulle kjøre med til togstasjonen, ble avbestilt samme morgen som hun forsvant. Selskapet som sto for bestillingen, kan også opplyse om at det var en mann som avbestilte. Ingen har heller sett Julie forlate leiligheten.

Men også Gregs usympatiske tvillingbror Rick vekker FBI-agentens interesse. Tvillingbrødrene og Julie jobbet sammen på et herberge for hjemløse, og ryktene vil ha det til at Rick og Julie flørtet vilt på hennes avskjedsfest kvelden før hun forsvant.

Siden oppdager agentene at Greg har unnlatt å nevne drapet på en hjemløs kvinne de alle tre kjente. Når den døde kvinnens halskjede blir funnet i Julies bagasje på togstasjonen, får agentene mange gåter å løse.

Om serien:
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 19, sesong 2: Doppleganger
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)LENKER
  • Hjemmeside:  
  • Les mer: