Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 18. februar 2004 kl 20.35 Presidenten

Folkemord

President Bartlet (Martin Sheen) i den amerikanske serien
President Bartlet (Martin Sheen) i den amerikanske serien "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
I Det hvite hus har diplomatiske utsendinger fra Kundu troppet opp og forklart at landet befinner seg midt i en borgerkrig. Presidenten Bartlet svarer dem at så ikke er tilfelle. Han er av den oppfatning at Kundu befinner seg midt i en ensidig nedslakting av en hel befolkningsgruppe.

USAs militære framstøt i Kundu får en skjev start. Snart kommer meldinger om at tre amerikanske soldater er tatt som gisler av Kundus nasjonalhær under patruljering på området rundt flyplassen i Bitanga.

Fra galt til verre
I mellomtiden har presidenten innsett at han ikke får tid til å hjelpe Sam Seaborn i guvernørvalget i California. Han gir oppdraget videre til kommunikasjonsdirektør Toby, som reiser av gårde. Og det haster med et gjensvar på republikanernes skatteforslag.

Da er det beskjeden kommer om at en selvmordsbomber har angrepet den amerikanske militærbasen Red Haven i Ghana.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Red Haven's on Fire"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros.