Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 2. desember 2009 kl 21.25 Kniven i hjertet

Kjærlighet og vennskap


"Kniven i hjertet" er et musikalsk drama i fire deler. Vi møter ungdommer med forkjellig kulturell bakgrunn som lever i en mørk bydel av Göteborg. (Foto:SVT)
I andre episode av "Kniven i hjertet" følger vi kjærlighetstriangelet mellom Amir fra Marokko, Juan fra Chile og den vakre Sabina fra Kurdistan. Og et valg mellom vennskap og kjærlighet må tas.

Selv om Juan egentlig er en person som ikke bryr seg så mye om jenter og forhold, klarer han ikke å slutte å tenke på vakre Sabina han møtte på diskoteket. Men dette byr på problemer fordi han lovet sin venn Amir og holde seg unna henne.

Det koster å svikte en venn i drabantbyen, og Juan vet at han blir nødt til å betale en skummel pris.

Om serien
"Kniven i hjertet "er et musikalsk drama i fire deler. Den tar for seg ni ungdommer som skal ut i voksenlivet. De er alle fra forkjellige land, og med ulik kulturell bakgrunn bærer de med seg hver sine erfaringer. Eneste likheten er at de bor i en mørk betonglangt bydel i Göteborg.

Prisbelønt triologi
"Kniven i hjertet" den tredje og siste delen i Peter Birro og Agneta Fagerström-Olsson triologi om det nye Europa. Peter Birro har markert seg som en banebrytende skildrer av det multikulturelle Sverige.

"Kniven i hjertet" vant prisen for beste dramaserie i Prix Italia i 2005. Musikken er laget av kjente svenske artister som Timbuktu og Ola Salo fra The Ark.

Første delen av trilogien, "Hammarkullen", ble vist på NRK1 i 1998 og handler om miljøet i en svensk drabantby. For denne mottok Birro og Fagerström-Olsson en rekke priser.

For den andre delen, "Den første sigøyneren i verdensrommet", mottok Peter Birro filmprisen Guldhatten 2002 for årets beste manus. Denne serien ble vist på NRK2 i 2004.Svensk drama i fire deler (2004)
Produsert av SVT Gøteborg
Originaltittel: Kniven i hjärtat
Regi: Agneta Fagerström-Olsson
Med Tarik Charafi, Roberto Arroyo Valdes, Karim Rahmouni, Nazif Ramadani, Richard Tauriainen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte: Publikumsservice, tlf: 815 65 900