Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. mai 2007 kl 21.40 Skygger

Farlig hemmelighet

MI6-sjefen, Jools Siviter spilles av Hugh Laurie som norske TV-seere kjenner fra Dr. House på NRK1.  (Foto: BBC)
MI6-sjefen, Jools Siviter spilles av Hugh Laurie som norske TV-seere kjenner fra Dr. House på NRK1. (Foto: BBC)
Et manuskript på avveie og en eksminister med urent mel i posen er blant ingrediensene i kveldens episode av Skygger. Men hvem lurer egentlig hvem når det kommer til stykket?

Hampton Wilder er et tidligere regjeringsmedlem som i lang tid har sittet fengslet for underslag og ulovlig våpenhandel. Nå er Wilder løslatt og det første han har bedt om er et hastemøte med etterretningssjefen for MI5, Harry Pierce.

Pierce møter den løslatte Wilder som forteller at bakgrunnen for møtet er å komme med en innrømmelse. I fengsel har Wilder skrevet sine memoarer der han navngir en nåværende minister som sin sammensvorne i våpenhandelen.
Richard Maynard er statsministerens fortrolige medarbeider og en lysende stjerne i regjeringen. Memoarene vil forårsake skandale og felle den eksisterende regjeringen.

Men Wilder innrømmer også å ha blitt frelst i fengsel og at han ønsket å tilintetgjøre memoarene. Men da var de forsvunnet som dugg for solen…

På toppen av dette påstår Wilder at en tidligere KGB-spion, Sergai Lermov skal være involvert i saken. Det viser seg raskt at Lermov vet mye – men egentlig sorterer under MI6-sjefen Jools Siviter!

Om serien
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelig etterretningstjeneste. Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.
Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!


Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Spooks (sesong 1)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Jenny Agutter (Tessa Phillips) og Peter Firth (Harry Pierce).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no