Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. september 2004 kl 19.55 Ein luring frå Vinje

Odd Nordstoga på hjemmebane

Odd Nordstoga på fisketur i Vinje. (Foto: NRK)
Odd Nordstoga på fisketur i Vinje. (Foto: NRK)
NRKs Line Hødnebø har vært i Vinje i Telemark der hun har møtt årets største norske overraskelse på artistfronten, Odd Nordstoga. Selv om han har holdt på som artist i over 10 år, er det først denne sommeren det store kommersielle gjennombruddet har kommet. 120.000 solgte eksemplarer av albumet "Luring" sier alt om oppturen.

- Vi møter Nordstoga på hjemlige trakter. Han tar oss med på fisketur, og også til stedet der han hadde sin første sommerjobb. Han er oppvokst på samme plass som forfatter Aasmund O. Vinje og var guide i huset hans i sin ungdom, forteller programleder Line Hødnebø.

Nordstoga har skapt årets gjenreising av folkemusikken med sin helt spesielle musikalske stil. Fra å ha 5-10 publikummere på konserter er interessen nå oppe i hundretall. Dette får vi et eksempel på i programmet med opptak fra en stemningsfull kveldskonsert på Mjonøy i Vinje, som over 700 mennesker fant veien til.

I tillegg blir det utdrag fra NRKs rikholdige arkiv fra ting han har vært med på i sin musikalske karriere fra starten og frem til årets album "Luring".

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Line Hødnebø
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10, .